П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі шахрай взяв у людей 190 тисяч, начебто для їх працевлаштування за кордоном

Шахрай, що обманним шляхом заволодів коштами 4 тернополян, начебто для їх працевлаштування за кордоном, відповість за свої дії у суді.

Тернопільською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно шахрая, який упродовж 2018 року обманним шляхом заволодів грошовими коштами тернополян на суму понад 190 тис. грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з метою вчинення шахрайських дій, обвинувачений розмістив повідомлення на одному з Інтернет-сайтів про можливість офіційного працевлаштування в Канаді, залишивши номери мобільних телефонів для контакту. Зустрічі він призначав на одній із центральних вулиць м.Тернополя.

Насправді, зловмисник не мав жодного стосунку до оформлення відповідних документів для виїзду за кордон. Також, у нього не було наміру їх виготовляти.

 

Від 4 потерпілих чоловік отримав суми від 400 доларів США до 2000 Євро, обіцяючи оформити їм документи для виїзду до Канади на роботу. В одного з них обвинувачений навіть забрав закордонний паспорт, як заставу для отримання чергової суми. Загальна сума коштів, видурених аферистом на нібито працевлаштування за кордоном, становить понад 190 тис грн.

Розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1, ч. 2. ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману – шахрайство), ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння паспортом) КК України завершено.