Субота , 20.04.2024

Житель Тернопільщини обіцяв перестріляти сусідів і отримав за це місяць арешту

Місяць арешту присудив Тернопільський міськрайсуд чоловіку, що погрожував зброєю сусіду через ремонт. У суді вини чоловік так і не визнав.

ТОЗ 34Мовляв, зброя була в руках, бо він її просто чистив у той момент, а погроз не було, було зауваження.

Інцидент трапився ще восени  2017 року. Крапку суд поставив 9 січня 2019. Відповідно до матеріалів справи, фігурант – раніше не судимий, одружений, з вищою освітою, уродженець села Заздрість Теребовлянського району Григорій С. 1 вересня 2017 року він, перебуваючи в дворі житлового будинку, підійшов до сусіда. І тримаючи у руках мисливську гладкоствольну зброю марки «ТОЗ 34» 12-го калібру, заявив: “Я вас всіх перестріляю, якщо ви не припините будівельні роботи”.

У суді обвинувачений вини не визнав. Мовляв, із сусідом перебував у добрих відносинах.  Проте, коли потерпілий розпочав будівництво на своїй земельній ділянці, то внаслідок цього у стіні його будинку утворились тріщини, повипадала цегла.

А того дня, коли він чистив зброю, брат знову повідомив, що осипається цегла. Тож підійшов зі зброєю до двох робітників, які працювали на земельній ділянці, та зробив зауваження. А опісля, почувши погіршення самопочуття, пішов і ліг спати.

Однак суд дослідивши докази, вислухавши свідків, підсудному не повірив. Він визнав чоловіка винуватим за ч. 1 ст. 129 КК “Погроза вбивством” та присудив місяць арешту. Наразі вирок законної сили не набрав.

Ольга КРАВЕЦЬ