Вівторок , 16.04.2024

На Тернопільщині чоловік вкрав та побив “Ауді” свого знайомого

Рік умовно дав суд чоловіку, що викрав авто у свого знайомого. На краденому авто злодій далеко не заїхав — злетів з дороги на узбіччя та перевернувся.

Інцидент трапився 3 липня 2018 року у Чортківському районі, про це йдеться у вироку суду від 26 грудня. Відповідно до матеріалів справи, обвинувачений — раніше не судимий, неодружений, IT-шник Назар Ч. зустрів у Тернополі на автовокзалі знайомого Богдана Я., власника сірого “Ауді А6”. Його ж і попросив підвезти у Заліщики.

А вже дорогою, у місті Копичинці, він накинувся на водія та став душити. Водій зупинився та викотився з авта, а пасажир пересів на місце водія та чкурнув з місця злочину у напрямку міста Чортків. Вартість авта, яким незаконно заволодів обвинувачений, становить 146 тис. 869 грн.

У суді обвинувачений вину повністю визнав. Потерпілий же розповів, що обвинувачений — племінник його друзів. А матеріальна шкода йому уже відшкодована.

Як результат судового розгляду  — суд визнав Назара Ч. винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 289 КК “Незаконне заволодіння транспортним засобом” та присудив 5 років тюрми без конфіскації майна. А на підставі ст. 75 КК звільнив обвинуваченого від відбування покарання, встановивши 1 рік іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його сторони можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Ольга КРАВЕЦЬ