П’ятниця , 29.03.2024

Поверталися з тренування – стали відомі подробиці аварії, у результаті якої загинуло двоє людей

4 січня поблизу села Доброполе Бучацького району трапилася дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої загинули двоє людей.

Водій вантажного автомобіля виїхав на зустрічну смугу у результаті чого відбулося зіткнення з легковим автомобілем марки “КІА”. Внаслідок аварії загинули водій легковика та 11-річна дитина. Ще двоє дітей отримали травми. Як повідомляє “20 хвилин”, хлопчик, який загинув на місці аварії, – Михайло Процюк. Він – гравець команди U-12 КЗ «ДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту». Був воротарем, мріяв про спортивну кар’єру, розповідає його тренер Роман Курдупель. – Велика втрата і страшна трагедія прийшла в наш дім КЗ «ДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту» . Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким від всієї нашої футбольної родини з приводу загибелі гравця команди U-12 Процюка Михайла. Дуже гірко,  коли нас залишають зовсім юні, красиві і талановиті, – говорить він.

За словами викладача, 4 січня три хлопчики разом із батьком одного з них поверталися із тренувань з Тернополя. Дорогою трапилась страшна біда… – Михайлик сидів спереду. Він був високого зросту, тому вже мав право зайняти сусіднє з водієм сидіння.

Загинув і кермувальник – Валерій Мельницький. Він часто привозив дітей на тренування, бував у Тернополі часто, це пов’язано з роботою. Його син та ще один хлопчик сиділи позаду, на момент аварії саме спали. Дякувати Богу, що вони залишились живі.

Як розповідає Роман Курдупель, водії інших авто, які стали свідками трагедії, витягували дітей з машини та надавали першу допомогу потерпілим. Швидка, за його словами, їхала майже годину. Наразі двоє неповнолітніх Василь та Денис – в обласній дитячій лікарні. В обох серйозні травми, каже тренер.

– Їм уже зробили операції. Денису легше, а Василю мають ще на Різдво робити операцію на щелепі. Їх уже ніби перевели з реанімації в лікарняні палати. Був у лікарні, то дуже страшно. Лиця побиті, голови теж. Але лікарі дають гарні прогнози. При бажанні, сподіваюсь, діти зможуть повернутися у спорт.

А от Михайлик уже не зможе… Хоча воротар був прекрасний, наголошує Роман Курдупель.

– Хлопчик був єдиною дитиною в родині. Страшне горе. Тато Михайлика працює в посольстві в Туреччині, уже вилетів… А мама, неможливо описати її біль, – ледве промовляє співрозмовник. – У другій родині теж біда. Хлопчик лишився напівсиротою, бо в аварії загинув тато.

Не знати, хто винен. Водій фури каже, що від сильного вітру на крутому повороті, пустий кузов просто перекинувся, і машину знесло на зустрічну. Як там було, встановить слідство. А два серця вже перестали битися… Сьогодні, 6 січня, у Бучачі аж два похорони.