Четвер , 28.03.2024

Водій, в автомобілі якого знайшли наркотики, отримав місяць арешту

У Тернополі патрульні зупинили водія “VOLVO V40”, який перед переворотом не увімкнув відповідний покажчик і під час поверхневого огляду знайшли в автівці  майже 10 грамів канабісу. Водій заявив, що то – для власного вживання.

Тепер за зберігання та перевезення наркотику чоловік трохи посидить під за гратами – суд присудив місяць арешту. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайсуду від 19 лютого 2019 року.

Як випливає із матеріалів справи, водій – уродженець села Надрічне Теребовлянського району Дмитро С., раніше не судимий. Попався він поліції 1 грудня 2018 року на вул.  Вояків дивізії «Галичина».

У суді він свою визнав повністю, розкаявся. Розповів, що орієнтовно за два місяці до інциденту, поблизу села Біла знайшов канабіс, котрий в подальшому зберігав частково в бардачку власного автомобіля, а частково в рюкзаку, котрий перебував в багажнику його автомобіля.

Також заявив,що уже добровільно пройшов курс лікування, а тому просив звільнити його від відповідальності на підставі ч.4 ст. 309 КК України “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту”.

Однак суд вирішив інакше – він встановив, що до інциденту із поліцією обвинувачений не лікувався у нарколога, а звернувся до фахівця тільки після зустрічі із поліцією, а тому звернення до фахівця, на його думку, не було наміром вилікуватись, а було наміром ухилитись від кримінальної відповідальності.

Як результат судового розгляду – чоловіка визнали винуватим у незаконному придбанні, перевезенні та зберіганні наркотичного засобу без мети збуту та присудили місяць арешту.

Ольга КРАВЕЦЬ