Четвер , 28.03.2024

На вулиці Руській надалі працюватиме аптека, решта – маніпуляції недобросовісного орендаря

На вул. Руська, 23, де до цього часу розміщувалася «Тернопільська обласна аптека №78», і надалі буде функціонувати аптека.

Всі працівники, які виявлять бажання залишитись працювати у аптеці, збережуть свої робочі місця. Зміниться лише орендар.

Старий орендар – комунальне підприємство Тернопільської обласної ради «Тернопільська аптека №78» платила не оренду плату, а здійснювала платежі за фактичне користування майном. Середня сума їх сплати становила у 2018 році 33 677 грн/міс. Вони оплачували за приміщення до середини вересня.

Новий орендар ФОП Пушкар С.В. з середини вересня і по сьогоднішній день, не здійснюючи підприємницької діяльності, сплачує в середньому у місяць 115 401 грн /міс (з середини вересня по грудень включно). Тобто бюджет міста від нового орендаря додатково отримує 81 724 грн в місяць!

Договір оренди між Тернопільською міською радою та аптечним комунальним підприємством Тернопільської обласної ради на приміщення закінчився ще 31.12.2016 року. Ситуація нагадує побутову ситуацію, коли Ви здаєте свою квартиру в оренду, однак орендар Вам вже не платить оренду і виселятись не хоче. Старий орендар, в особі директора аптеки Ольги Жерухи, навіть не подала документи на новий конкурс по оренді на дане приміщення в 2018 році.

Тому зараз у приміщення є новий орендар, який взяв на себе зобов’язання використовувати його під аптеку. Більше того, розуміючи, що теперішні працівники не винні у ситуації, мерія Тернополя зобов’язала нового орендаря офіційно працевлаштувати усіх діючих працівників аптеки №78 на нових робочих місцях. І ця вимога виконана.

Таким чином, новий орендар не закриватиме аптеку, а усі співробітники обласної аптеки №78, які згідні працювати будуть там працевлаштовані.

Тож усі намагання колишнього орендаря використати працівників, організувати пікети є лише спробую маніпуляції, адже орендар всіма силами намагається зберегти прибуткове місце ведення аптечного бізнесу, при цьому не сплачуючи орендну плату громаді Тернополя. Ще у 2016 році, коли завершувався термін оренди приміщення, колишній орендар не зробив жодної спроби продовжити оренду.

Варто зазначити, що приміщення на вул. Руська, 23 знаходиться у комунальній власності міста. Оскільки обласна аптека не звільняла приміщення своєчасно, ця ситуація вирішувалася у судовому порядку.

Судовий наказ про звільнення майна комунальної власності був виданий 21.12.2018 року Господарським судом Тернопільської області. За результатами судового наказу було відкрите виконавче провадження, відповідно до якого аптека до 08.00 год. 08 лютого 2019 року повинна була самостійно звільнити приміщення, у іншому порядку – повинно здійснитися примусове виконання судового наказу. Відтак, відкрито виконавче провадження на виконання судового наказу щодо звільнення цього приміщення.

За матеріалами ТМР

One comment

  1. Ростислав

    Хочете сказати що якийсь добрий дядя платив з вересня за кожен місяць по 115 000 і навіть не прийшов глянути на своє приміщення ? Цікаво звідки в нього скільки грошей.