Вівторок , 19.03.2024

Більше ніколи у нашій країні президент не буде займатися бізнесом, – Наливайченко

Відновлення миру в країні та відродження економіки – ці два ключові питання пропонує у своїй передвиборчій програмі кандидат на посаду Президента України, лідер громадсько-політичного руху “Справедливість” Валентин Наливайченко.

14 лютого Валентин Наливайченко, перебуваючи на Тернопільщині, провів кілька зустрічей з виборцями. Також кандидат на посаду президента поспілкувався з представниками місцевих ЗМІ.

Під час зустрічі з журналістами лідер “Справедливості” представив свою передвиборчу програму, яка складається з двох ключових пунктів – відновлення миру в країні та відродження економіки.

Над планом відновлення миру в Україні Валентин Наливайченко, як колишній очільник СБУ, ґрунтовно працював тривалий час і презентував його у вересні минулого року.

Серед основних складових “Національного плану дій для відновлення миру в Україні” є  відновлення обороноздатності країни, деокупація та реінтеграція тимчасово окупованих територій України, знищення корупції, підписання дієвої міжнародної угоди з відновлення миру та деокупації територій України, повернення економіки країни на шлях розвитку.

Свою ключову програму, Національний план дій для відновлення миру, Валентин Наливайченко представляв Міністерству юстиції США, від якого отримав підтримку.

Як представник силового блоку, Наливайченко визначає пріоритетом підвищення обороноздатності країни, звільнення полонених, забезпечення держзамовленнями підприємств, котрі виготовляють авіапродукцію, зброю, техніку для армії.

Як дипломат Наливайченко підкреслює важливість економічного тиску на Росію, зокрема введення Азовського пакету санкцій через захоплення агресором українських моряків в полон.

Політик переконаний, що разом із західними партнерами Україна здатна розчавити промисловість ворожого сусіда, бо чимало галузей у Росії не обходяться без обкладеного санкціями обладнання та  матеріалів.

На думку Валентина Наливайченка, головним гальмом у розвитку української економіки є корупція.

– Як тільки вдасться здолати корупцію в країні, до нас відразу ж потягнуться іноземні інвестори. – вважає політик. – А це стане поштовхом для розвитку бізнесу, для створення нових робочих місць, росту заробітних плат і відповідно росту добробуту громадян.

За його словами, іноземний інвестор наразі перебуває в стані очікування, оскільки не готовий заходити на корумпований ринок.

Валентин Наливайченко обіцяє здійснити рішучі кроки для подолання корупції в країні, посиливши відповідальність за це порушення, включно до довічного ув’язнення. Окрім цього він обіцяє повернути в країну кошти, виведені владними посадовцями в офшори.

– Більше ніколи у нашій країні президент не буде займатися бізнесом, а особливо ще й бізнесом у Росії. – зазначив Валентин Наливайченко.

Відповідаючи на запитання журналістів, кандидат у президенти висловив своє бачення щодо постійного зростання тарифів на комунальні послуги.

У разі обрання президентом Валентин Наливайченко пообіцяв у сфері енергозабезпечення у першу чергу накласти мораторій на підвищення тарифів.

– Прибравши корупційну складову у цій сфері, на мій погляд, нині діючі тарифи можна знизити на 30-40%. І я рішуче налаштований це зробити. – зазначив політик. – Також нам потрібно розвивати внутрішній ринок енергетики і видобутку газу. Але наразі іноземні інвестори не поспішають заходити на наш ринок, знову ж таки через присутність тіньових схем і корупції.

За словами Валентина Наливайченка, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКЕРКП) перебуває під контролем Президента України Петра Порошенка. Відповідно, нині діючий президент несе відповідальність за високі тарифи.

У випадку обрання президентом Валентин Наливайченко обіцяє взагалі ліквідувати НКЕРКП, як штучно створений орган, звідки і починається корупція в галузі енергетики та комунальних послуг.