П’ятниця , 19.04.2024

Вулиці Кременця перетворюються у сміттєзвалище через відсутність контейнерів (фото)

Відстуніть сміттєвих контейнерів у Кремнеці спричинило сміттєвий колапс. Все сталося через розірвання договору, який уклала міськрада та підприємство «Катруб», що здійснювало вивіз і утилізацію сміття.

 

Перед початком діяльності нашого підприємства, об’єми вивезення ТПВ та кількість виставлених контейнерів проводилися з розрахунку від загальної кількості мешканців, які проживають у м. Кременець. Протягом шести років роботи ПП «Катруб» спромоглося власними зусиллями укласти договори на вивезення ТПВ з 55 відсотками мешканців міста Кременець. Інші 45 відсотків категорично відмовлялися від послуги, мотивуючи відсутністю сміття та порушуючи Закон України «Про відходи» та Правила благоустрою, забезпечення чистоти і порядку в м. Кременець, які затверджені рішенням сесії Кременецької міської ради, в частині не укладання договорів на вивезення ТПВ”, – розповідає директор підприємтсва «Катруб» Богдан Буртак.

Також Богдан Буртак додає, що самотужки вирішити проблему укладення договорів, добитися стовідсоткової оплати за вивезене сміття клієнтами, які уже мають договори, нашому підприємству не вдалося. Неодноразові усні та письмові звернення ПП «Катруб» на сесіях і виконавчих комітетах Кременецької міської ради, роз’яснювальна робота через засоби масової інформації про те, що така ситуація приведе до сміттєвого колапсу не увінчалися успіхом.

За словами заступника міського голови Володимира Шевчука, договір розірвали 1 лютого з вини підприємства, яке часто не виконувало його умови. Він запевняє, що найближчим часом в міськраді оголосять конкурс на вивезення відходів та почнуть закупку техніки і контейнерів. Поки ситуація не вирішиться, жителям міста радять складати сміття у місцях, де раніше були майданчики з контейнерами – відходи будуть вивозити комунальні служби міської ради.

Джерело: “Тернополяни”.