Четвер , 28.03.2024

Герой України з Тернопільщини став довіреною особою проросійського кандидата у президенти

Колишній начальник УМВС в Івано-Франківській області,  генерал-лейтенант міліції у відставці, Герой України Анатолій Француз  став довіреною особою кандидата в Президенти України, екс-опоблоківця Євгенія Мураєва.

Француз, Мураєв

25 січня за поданням керівника нової партії «Наші» Євгенія Мураєва ЦВК офіційно зареєструвала трьох довірених осіб цього претендента на пост глави держави. Серед них із посвідченням №ДО-115 – Анатолій Француз, пише Фіртка.

Нагадаємо, Анатолій Француз – уродженець міста Монастириська Тернопільської області. Роботу у правоохоронних органах починав у Монастириському райвідділі міліції.

З листопада 1994 по травень 2000 років працював на посаді начальника УМВС в Івано-Франківській області, був депутатом Івано-Франківської обласної ради, а також головою постійної комісії облради з прав людини, законності, правопорядку (з 1998). Також, з 1983—1984 — викладач в Івано-Франківській спеціальній середній школі міліції.

Євгеній Мураєв – український політик, народний депутат України VII і VIII скликань. Член комітету ВРУ з питань податкової та митної політики від Опозиційного блоку (раніше – Партія регіонів). З 3 червня 2016 позафракційний. Керівник проросійської партії “Наші”.