П’ятниця , 29.03.2024

За крадіжку та грабіж небезпечний тернопільський таксист отримав умовне покарання

Три роки умовно отримав тернопільський таксист за вкрадений в одного пасажира телефон, банківську картку та за відібраний гаманець з грішми в іншого.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайсуду від 11 лютого 2019. Фігурантом справи, як випливає із її матеріалів, є уродженець села Коцюбинці Гусятинського району, раніше не судимий, тимчасово непрацюючий Володимир М.

Обвинувачений 7 травня 2018 року, таксуючи на Daewoo Sens, заволодів мобільним свого пасажира, вартістю 3135 грн. Його здав згодом в ломбард. Вкрав у пасажира також і банківську картку, з якої наступного дня зняв 13 тисяч гривень.

Наступний злочин обвинувачений скоїв вже у листопаді. Так, 25 листопада вночі чоловік таксував та підібрав пасажира, який замовив поїздку у село Смиківці. Уже під час оплати за послугу таксист знову спокусився на чуже, побачивши у гаманці пасажира немаленьку суму грошей.

Тож, коли пасажир розплатився,  таксист вийшов з авто, непомітно підійшов ззаду, стукнув долонею в потилицю пасажира. Той впав, а таксист забрав з кишені куртки гаманець з грішми та банківською карткою, завдавши збитків на 3254 грн.

У суді обвинувачений свою вину повністю визнав, щиро каявся і просив суд не позбавляти його волі. Мовляв, сприяв розкриттю злочину та відшкодував шкоду потерпілим.

Не позбавляти таксиста волі просили і потерпілі, які у суді заявили про відсутність претензій морального та матеріального характеру до нього.

Як результат судового розгляду – суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 185 КК “Крадіжка”, ч.2 ст. 185 КК, ч.2 ст. 186 КК “Грабіж”, ч.1 ст. 357 КК “Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження”, присудив 5 років тюрми. Але на підставі ст. 75 КК “Звільнення від відбування покарання з випробуванням” звільнив від відбування покарання,  встановивши три роки іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з часу проголошення.

Ольга КРАВЕЦЬ