Четвер , 28.03.2024

Михайло Цимбалюк: Закон про імпічмент – це питання відповідальності перед українцями

Держава, яка декларує демократичні цінності і хоче впевнено рухатися вперед, повинна ухвалити закон про порядок припинення повноважень президента.

Про це у своєму блозі на сайті «Гордон» написав голова Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба місцевого партосередку.

За словами політика, питання законодавчого підґрунтя щодо імпічменту президента в Україні знову назріло після великого розслідування журналістів про розкрадання в оборонній галузі країни – усі стрілки були скеровані на близьке оточення нинішнього президента.

«Не може політик найвищого рангу діяти проти інтересів держави і залишатися непокараним. Аналізуючи питання, чому відповідний закон досі не ухвалений українським парламентом, що сформувався після Революції Гідності, розумію – для цього необхідна політична воля з Банкової», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Очільник «Батьківщини» на Львівщині переконаний, що усі закони мають працювати на користь суспільства і держави, а не певних людей.

«Закон про імпічмент – це не зрада і не гра у велику політику. Це питання честі і відповідальності перед українцями. Це питання політичного лідерства. Це завдання, яке гостро стоїть перед демократичним суспільством і демократичною владою», – підсумував Михайло Цимбалюк.