П’ятниця , 19.04.2024

У Бучацькому районі майстер лісу “провтикав” 82 дерева

850 грн штрафу присудив Бучацький районний суд мастрові лісу Золотопотіцького лісництва державного підприємства «Бучацьке лісове господарство», який не вберіг від  вирубки невідомими 82 дерева на своїй дільниці.

Про це йдеться у вироку суду від 5 лютого 2019 року. Як пише у вироку,  Іван Б., працюючи на посаді майстра лісу Золототопотіцького лісництва ДП «Бучацьке лісове господарство»,  неналежно виконував свої обов’язки щодо охорони ввіреної йому майстерської дільниці №7 та кварталів №64-66 Золотопотіцького лісництва через несумлінне ставлення до них.  Внаслідок цього у період часу з жовтня місяця 2017 року по квітень 2018 року невстановлені особи вчинили самовільну рубку (розкрадання) лісу ДП «Бучацьке лісове господарство».

Так, з жовтня 2017 року по квітень 2018 року на території майстерської дільниці №7 Золотопотіцького лісництва, невстановлені особи здійснили самовільну рубку – 82 дерев (порід  ясен, клен, дуб, граб, сосна, явір) на загальну суму 412 тис. 470 гривень, що спричинило тяжкі наслідки для власника майна – держави в особі ДП «Бучацьке лісове господарство».

У суді обвинувачений  майстер погодився із обвинуваченням та щиро розкаявся у вчиненому, відмовився від дослідження доказів у судовому засіданні. А представник потерпілого ДП «Бучацьке лісове господарство»  в судове засідання не з’явився, однак згідно поданої заяви обвинувачення щодо майстра підтримав, просив кримінальне провадження розглядати у його відсутності.

Як результат розгляду – суд визнав майстра Івана Б. винуватим у вчиненні злочину 197 КК “Порушення обов’язків щодо охорони майна” та дав 850 грн штрафу (50 неоподаткованих мінімумів). Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення вироку.

Довідка:

Ст. 197 КК “Порушення обов’язків щодо охорони майна”: невиконання або неналежне виконання особою, якій доручено зберігання чи охорона чужого майна, своїх обов’язків, якщо це спричинило тяжкі наслідки для власника майна, карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.

Ольга КРАВЕЦЬ