Вівторок , 16.04.2024

Як зробити націю здоровою: дієтологи назвали 5 корисних гаджетів для прихильників ЗСЖ

Дієтологи склали актуальний рейтинг найкорисніших гаджетів для прихильників здорового способу життя.

До ТОПу потрапили пристрої для приготування їжі, оснащення для занять спортом, девайси для вивчення хімічного складу та розрахунку енергетичної цінності продуктів харчування.

Лідери рейтингу були обрані за рахунок аналізу таких показників:

  • користь для споживачів;
  • співвідношення ціни, якості та функціональних можливостей;
  • простота у використанні;
  • популярність серед покупців;
  • кількість та характер відгуків.

Кращі з кращих: 5 найкорисніших гаджетів

За результатами досліджень дієтологи дійшли до висновку, що найбільшу користь для потенційних споживачів можуть принести такі пристрої:

  1. Блендери. Останнім часом популярність звичайних смузі, боулів та різноманітних пюре стрімко зростає. Без них правильне, тобто здорове, харчування приносило б значно менше задоволення. Для приготування цих смачних та поживних напоїв (і не тільки) використовуються кухонні комбайни та блендери. До речі, замовити блендери прихильники ЗСЖ можуть в мережі мойо.
  2. Розумні ваги. Більшість прихильників здорового способу життя бачить основою побудови правильного раціону баланс К/Б/Ж/В. Розрахувати денну норму калорій та поживних речовин можна за допомогою будь-якого онлайн-калькулятора, а приготувати денне меню відповідно до результатів розрахунку допоможуть саме розумні ваги, які вміють визначати склад та енергетичну цінність кожного продукту харчування.
  3. Фітнес-трекери. Відстеження власної активності протягом дня – вірний крок на шляху до ідеальної фігури. Пройдена за день відстань, кількість зроблених кроків, середня швидкість пересування та індивідуальні біометричні показники – про все це можуть розповісти так звані фітнес-браслети або трекери. Вони також здатні контролювати фази сну та виконувати функції розумного будильника.
  4. Розумні зубні щітки. Як стверджують фахівці, більшість дорослих людей не знає, як правильно чистити зуби. Втім, впоратися з цим процесом без проблем можна за умови використання сучасних інтелектуальних технологій, тобто розумних зубних щіток. Вони контролюють процес чищення зубів замість самого користувача.
  5. Пароварка. Готувати овочі на пару, котлети чи м’ясні страви без використання навіть мінімальної кількості жиру – чудове рішення для тих, хто хоче з метою схуднення створити дефіцит калорій на певний період часу.

Здоровий спосіб життя – це найкраще з того, що взагалі будь-коли могло вигадати людство. Добре, що бути здоровим сьогодні модно!