П’ятниця , 19.04.2024

Ще на двох ділянках Тернопільщини ловитимуть “шумахерів”

Патрульним поліцейським Тернополя планують вручити ще два прилади «TruCam», які фіксують швидкість транспортних засобів. Їх планують облаштувати на дорогах у напрямку Хмельницького і Чернівців.

Як зазначив начальник управління Патрульної поліції Тернопільщини Богдан Шевчук, саме на цих автошляхах найбільша концентрація ДТП, причина більшості з них – перевищення швидкості.

Нагадаємо, один прилад «TruCam» працює на автошляху «Тернопіль-Львів-Рава Руська» від початку грудня. Про вимірювання швидкості водіїв попереджає спеціальний знак. Проте кількість порушників значна: від грудня поліцейські склали близько півтисячі адміністративних протоколів, пише “МедіаТОР”.

«Наразі маємо один прилад «Трукам», використовуємо його на дорозі М-09. Очікуємо ще два прилади, потреба в них є. Наразі використовуємо прилад для вимірювання швидкості руху на автошляху «Тернопіль-Львів-Рава Руська», ще плануємо застосовувати такі прилади на дорогах у напрямку Хмельницького та в напрямку Чернівців, тобто напрямки М-19 та М-12. Наразі діють такі штрафи: якщо водій перевищує швидкість на 20 км., то штраф 255 грн; якщо відбувається перевищення швидкості на 50 км., то штраф – 510 грн. Якби штраф за перевищення швидкості був, як мінімальна зарплата, то таких порушень, думаю, поменшало б», – каже Богдан Шевчук.

Щодня в Україні внаслідок аварій на дорогах гине дев’ять людей, – повідомляють у поліції. Минулого року зареєстровано 3350 жертв аварій. Загалом на Тернопільщині загальна кількість ДТП зменшилася, – зазначає Богдан Шевчук. Проте смертельних аварій побільшало.

«Впевнений, що аварій поменшає, коли буде застосовуватися автоматична фото- відеофіксація дорожнього руху. Нині, що ми можемо зробити, це встановлювати додаткові екіпажі патрульних на місцях найбільшої концентрації ДТП, лише таким чином можемо попереджувати аварійність. А також будемо виявляти не лише тих, хто перевищує швидкість, а й інших порушників, наприклад, водіїв у стані алкогольного сп’яніння», – підсумовує керівник патрульної поліції Богдан Шевчук.

Додамо, упродовж  року на Тернопільщині трапилося 2222 ДТП, з потерпілими – 423, 555 осіб травмувалося, 85 загинуло.