Четвер , 28.03.2024

Тварини горять живцем: пожежники показали наслідки спалення сухої трави (ФОТО)

На Тернопільщині минулої доби трапилося майже два десятки пожеж в екосистемах. Разом із рослинними залишками гинуть тварини, – каже речник ДСНС в Тернопільській області Ірина Крупа. Загалом від початку року в області вигоріли площі землі понад 250 гектарів.

З приходом теплої пори кількість пожеж в екосистемах на Тернопільщині більшає, – зазначає Ірина Крупа. Окрім значних фінансових затрат, вогонь призводить до загибелі тварин.

«На Тернопільщині за минулу добу рятувальники ліквідували 17 пожеж в екосистемах (з початку року 259, вигоріло 250 гектарів землі). Лише Господь Бог знає, скільки там загинуло таких зайчиків, пташечок, комашок та інших живих створінь».

Чернівецькі вогнеборці врятували зайченя, яке постраждало внаслідок пожежі сухої трави у селі Заволока Сторожинецького району, – повідомляє ДСНС. Тваринку, що жалібно пищала та намагалася втекти від полум’я, рятувальники помітили у траві. З обпеченою лапкою його забрали до підрозділу, де надали постраждалому зайченяті необхідну допомогу. Як тільки воно видужає, рятувальники відпустять зайченя на волю.

Нагадаємо, вчора опівночі виникла пожежа відходів тваринного походження у селі Кипячка Тернопільського району. Вогонь знищив відходи тваринного походження на площі 120 м. кв. Загорання ліквідовано черговим караулом 3 державної пожежно-рятувальної частини, пише “ЗЗ”.