Вівторок , 23.04.2024

Наливайченко: Ми повернемо з офшорів усі вкрадені кошти, виведені з України

У вівторок, 12 березня, лідер Руху “Справедливість”, кандидат на посаду Президента України Валентин Наливайченко побував у Тернополі.

У нашому місті він провів кілька зустрічей з виборцями. Спочатку поспілкувався з трудовим колективом промислового підприємства “Gazobet”, згодом – з активістами, які його представляють у виборчих комісіях, та лідерами ряду громадських організацій.

Під час зустрічей Валентин Наливайченко представив свою передвиборчу програму, яка складається з двох ключових пунктів – відновлення миру в країні та відродження економіки.

Він зазначив, що нам потрібен новий дієвий договір співпраці із західними партнерами, який би змусив російського агресора вийти із окупованих територій – Донбасу та Криму.

Для зміцнення обороноздатності країни, за його словами, потрібно відродити роботу підприємств оборонного комплексу.

Торкаючись соціально-економічних питань, Валентин Наливайченко наголосив на важливості медичної та освітньої реформ. При цьому для успіху медичної реформи, за його словами, потрібно в першу чергу, підвищити зарплату лікарям. Важливо також не закривати школи та лікарні у сільській місцевості та районних центрах.

“Нам потрібно не просто членство у Європейському Союзі. Євроінтеграція насамперед означає, що кращий європейський досвід нам потрібно переймати і запроваджувати тут. Щоб на підприємствах створювалися нові робочі місця. Щоб люди отримували достойну заробітну плату”. – зазначив Валентин Наливайченко.

Щоб дати поштовх для економічного розвитку країни, за його словами, потрібно насамперед знищити в країні корупцію, перекрити всі тіньові схеми. Прозорість ведення бізнесу стане сигналом для іноземних інвесторів, які потягнуться в країну.

“Ми повернемо з офшорів усі вкрадені кошти, виведені з України – від часів Павла Лазаренка і до нинішніх можновладців. Ми зробимо так, щоб державний бюджет не розкрадався, а залишався в країні для виплати зарплат і пенсій”. – зазначив Наливайченко.

Торкаючись теми корупції, Валентин Наливайченко звісно ж не оминув і корупційного скандалу в оборонно-промисловому комплексі, який зараз у всіх на устах.

“Парламент має невідкладно провести засідання і заслухати керівників силових відомств, причетних до покривання корупції в оборонно-промисловому комплексі. Ці керівники мають бути негайно звільнені та понести покарання за покривання корупції на крові”. – зазначив він.

Лідер “Справедливості” висловив припущення, що корупційні схеми в оборонному комплексі були вибудовані орієнтовно три роки тому і ведуть вони на самі верхи.

“З того часу, як я пішов у відставку, президент Порошенко довів спецслужби до морального і професійного розпаду”, – наголошує Наливайченко.

“Українське суспільство і міжнародні партнери, які протягом цих років допомагали українській армії, мають одержати від влади чіткі й адекватні відповіді у вигляді відставок і посадок корупціонерів та тих, хто їх покриває”, – вважає Валентин Наливайченко.