Четвер , 28.03.2024

Савченко: Команда Анатолія Гриценка знає, як збільшити зарплату українців до 700 євро

Збільшити середню зарплату українців до 700 євро, а пенсію до 200 євро обіцяє кандидат на посаду президента України Анатолій Гриценко.

Минулого тижня у Тернополі перебував один з представників команди Гриценка, відомий банкір, фінансист та меценат Олександр Савченко.

Під час зустрічі з тернополянами в Українському домі “Перемога” Савченко розповів як буде втілюватися зарплатна та пенсійна обіцянка у випадку перемоги Гриценка на президентських виборах.

“Сьогодні середня зарплата в Україні становить трохи менше 300 євро, у Польщі середня зарплата 1100 євро, у Німеччині – близько 3000 євро. Ми обіцяємо за п’ять років підтягнути зарплату українців до 700 євро, а пенсію – до 200. Що швидко можна зробити? Можна на 10% зменшити податкове навантаження на зарплати. Треба бідним зменшити податки, і водночас змусити платити багатих, бо багаті наразі, ті що отримують зарплату у понад 60 тисяч гривень, не платять єдиний соціальний внесок”. – зазначив Олександр Савченко.

За його словами, другий крок – це подолання корупції.

“Рівень корупції в Україні зараз становить 9% від ВВП країни. Корупція присутня у всіх країнах, в тому числі й у розвинутих, але там вона незначна. Повністю знищити її дуже важко, але суттєво зменшити – цілком можливо. Перекривши основні корупційні потоки, вдасться отримати і додаткові кошти, і інвестиції у подальший розвиток економіки”. – зазначив фінансист.

За його словами, ці два кроки – зменшення податків і подолання корупції, уже в перший рік дозволять збільшити середню зарплату українців до 350-360 євро.

А далі потрібно забезпечувати економічне зростання країни на рівні 8-10% на рік.

“Зменшення інфляції, стабільність гривні, сприятливий інвестиційний клімат будуть забезпечувати стабільний ріст економіки, який дозволить нам через 5 років вийти на середній рівень зарплати у розмірі 700 євро і пенсії – 200 євро. Ми знаємо як це можна зробити і ми це зробимо”. – зазначив Олександр Савченко.

Читайте також:
Савченко: Пропонуємо на 10% зменшити податкове навантаження на зарплати українців