П’ятниця , 29.03.2024

Суд оштрафував на 1700 гривень чоловіка, який двічі вдарив поліцейського

1700 грн штрафу присудив Збаразький районний суд жителю району, який у медзакладі двічі вдарив патрульного. Туди поліція привезла дебошира для визначення стану сп’яніння.

Випадок трапився 11 лютого в Збаразькій райлікарні. Сторонній чоловік, як повідомляли тоді правоохоронці, вчепився до патрульних, що приїхали на ДТП та спілкувались із водіями – учасниками аварії. 


Задирака хамив та ображав їх, зірвав нагрудну камеру в одного з них, тож патрульні одягли на нього кайданки та повезли в лікарню для освідування на стан алкогольного сп’яніння. Коли ж у медзакладі вони зняли з нього кайданки, то він двічі вдарив одного із поліцейських – в голову та груди.

Таким чином чоловік заробив собі на кримінальне провадження за ч.2 ст. 345 КК “Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”.


Як випливає із матеріалів судової справи, дебошир –  житель села Нижчі Луб’янки Андрій П. Чоловік – неодружений, має на утриманні одну малолітню дитину, працює завгоспом, раніше не судимий. 22 лютого він пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості, а 14 березня суд її і затвердив.


Зокрема, він  визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 345 КК і присудив узгоджене в угоді покарання у вигляді 100 неоподаткованих мінімумів, що становить 1700 грн. Також суд скасував тоді і міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Ольга КРАВЕЦЬ