Четвер , 28.03.2024

Суперечка про гроші на дитмайданчик закінчилась криміналом: один опонент зацідив іншому в брову

На Тернопільщині суперечка між молодиками щодо суми, яку повинна дати сільрада на спорудження дитмайданчику, закінчилась кримінальною справою та судом. Один із опонентів вдарив  іншого в брову.

Сам інцидент трапився 19 січня 2018 року в Шумському районі. Крапку суд поставив  цій історії 19 березня 2019 року, присудивши “бійцю” штраф.

Суперечка, як випливає із матеріалів справи, трапилась на сходах сільського клубу у селі Піщатинці. Тоді обвинувачений Роман Я. сперечався із потерпілим Іваном Л., а не дійшовши згоди, наніс удар своєю головою в брову.

У результаті удару потерпілий отримав травми ділянки лівого ока у вигляді рани в ділянці лівої надбрівної дуги та підшкірної гематоми верхньої повіки, які за ступенем тяжкості відноситься до легких тілесних ушкоджень.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю, розповів, за яких обставин наніс легкі тілесні ушкодження. Ту ж саму версію розповів і потерпілий,  при цьому попросивши призначити для обвинуваченого покарання у виді виправних робіт.

Утім суд, взявши до уваги усі пом’якшуючі обставини – визнання вини, позитивну характеристику, вибачення перед потерпілим, дійшов висновку, що вистачить для підсудного покарання і у вигляді штрафу. Тож визнав винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 125 КК “Умисне легке тілесне ушкодження” та дав 850 грн штрафу.

Ольга КРАВЕЦЬ