П’ятниця , 29.03.2024

Тернопільські тимошенківці повідомляють про шалений тиск з боку СБУ

Передвиборча боротьба загострюється – у тернопільській обласній організації всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” заявили про шалений тиск на своїх партійців та прихильників з боку СБУ та прокуратури. 

Тиск, залякування та терор застосовують представники спецслужб по відношенні до партійців і прихильників «Батьківщини» та Юлії Тимошенко.

Як повідомляють у прес-службі обласного осередку “Батьківщини”, 6 березня вже другий день поспіль працівники СБУ, прокуратури, слідчих органів їздять районами Тернопільщини (Підволочиський та Теребовлянський), змушуючи людей свідчити про факти правопорушень виборчого законодавства, яких не було.

Відверту провокацію правоохоронці, очевидно, чинять за вказівкою представників влади, вважають у “Батьківщині” і зазначають, що на зустрічі з спецслужбами людей кличуть старости територіальних громад,  представники влади на місцях.

«На протязі трьох годин мені зателефонували шестеро наших партійців з різних сіл Теребовлянського району. Люди дуже залякані! Їх кличуть на зустріч з представниками прокуратури та СБУ в сільради, приходять до людей на роботу. Жодних повісток чи запрошень, лише допит з тиском», – розповіла голова Теребовлянської районної парторганізації ВО «Батьківщина» Ольга Трапова.

Партійців змушують зізнатися в отриманні 500 гривень, показують фальшиві відомості. Для переконливості, правоохоронці демонструють фото волонтерів, які працюють в районній організації та розвозять агітматеріали по селах району.

За словами Ольги Трапової, людям ніхто не представляється, лише кажуть, що з СБУ, прокуратури чи просто – слідчі органи.

Схожа ситуація склалася і у Підволочиському районі. Працівники СБУ цікавляться партійцями «Батьківщини» та прихильниками Юлії Тимошенко.

За словами керівника Підволочиської районної організації ВО «Батьківщина» Миколи Скуйбіди, в Підволочиському районі почався справжній терор проти партійців «Батьківщини».

Як зазначає чоловік, представники спецслужби “пресують” не тільки членів партії, але й прихильників Юлії Тимошенко. Людей викликають в приміщення сільрад, навідуються до помешкань. Тільки за вчорашній день сигнали про «наїзди» поступали з сіл Токи, Пеньківці та Кошляки.

Працівники СБУ наполегливо домагаються від людей відповідей на запитання щодо агітаційної мережі “Батьківщини”, схеми її роботи, джерела фінансування тощо.

Варто зазначити, що згідно з законодавством, питанням дотримання законності у виборчому процесі опікується Міністерство внутрішніх справ, тоді як Служба безпеки України відповідає за питання національної безпеки, наголошують у прес-службі ТОО ВО “Батьківщина”.

Нагадаємо, що 22 лютого ЦВК затвердили роз’яснення, в якому йдеться про те, що участь виборців у здійсненні передвиборчої агітації, зокрема на основі договорів на її проведення, гарантована Конституцією України і не може бути обмежена.