Вівторок , 16.04.2024

Томенко: В Україні є три головні біди. Їх кандидатам у президенти варто обговорити під час дебатів

У розвинутих демократичних країнах неучасть кандидата на посаду глави держави у телевізійних дебатах – це політична смерть для учасника виборчих перегонів.

Про це, перебуваючи у Тернополі, заявив Микола Томенко, заступник керівника центрального штабу Анатолія Гриценка зі стратегії та медійної комунікації.

“Все ж таки сподіваємося, що нам вдасться перевести виборчу кампанію у раціональну площину. Ми запропонували провести телевізійні дебати на будь-якому всеукраїнському телеканалі за участі чотирьох найретинговіших кандидатів – Зеленського, Порошенка, Тимшенка і Гриценка. Відповідні пропозиції зі штабу Анатолія Гриценка надіслали конкурентам виборчих перегонів та керівництву кількох телеканалів.

Якщо для якогось із телеканалів є принциповим включення у дебати представника Опоблоку Бойка – ми і на це погоджуємося. Для нас це не принципово. Більш важливо, те, що потрібно публічно обговорити найбільш актуальні проблемні питання, щоб ключові кандидати у форматі політичної дискусії висловили своє подальше бачення розвитку країни”. – зазначив Микола Томенко.

За його словами, сьогодні в Україні є три головні біди – Путін (окупація Криму та війна на Донбасі – ред.), корупція та тіньова економіка і бідність.

“Тому важливо хоча б цих три питання публічно обговорити”. – вважає заступника керівника центрального штабу Анатолія Гриценко.

Микола Томенко водночас повідомив, що наразі відповіді від ключових кандидатів іще не має. Втім, ймовірність таких дебатів перед першим туром хоч і незначна, але все ж таки існує.

“У розвинутих демократичних країнах неучасть кандидата на посаду глави держави у телевізійних дебатах – це політична смерть для учасника виборчих перегонів. І тільки у нас навпаки – Янукович у 2010 році не прийшов на дебати і став президентом. Але сподіваємось, що така тенденція у нас більше не повториться”.  – зауважив Томенко.