П’ятниця , 29.03.2024

Апостол відповів на питання «Куди йдемо?»

Депутат Верховної Ради України попереднього скликання, радник першого віце-прем’єр-міністра з аграрних питань Михайло Апостол вважає, що сільськогосподарське виробництво в Україні було штучно розвалене, щоб основним багатством країни – землею заволоділа купка «вибраних».

Роздумами про те, чому так сталося, і що чекає українців надалі, Михайло Апостол поділився у соцмережі.

«Дивний народ – українці, невже ви думаєте, що той, хто розробляв систему скупки земель України, думав над тим, щоб ви розбагатіли?

Уявіть собі: купа іноземних консультантів, іноземні підручники, потім приймаються укази, де 60% території України розпайовується між 12% населення. Чи була така необхідність у цих указах? І чому вони з’явились саме тоді, коли президент Кучма лише на короткий термін отримав право видавати укази, які були на рівні законів?

Було штучно розвалене с-г виробництво, а суспільство розділене, де незначна його частина стала володіти тим, що згідно з Конституцією має належати всьому українському народу. А про майбутні покоління я вже мовчу. Потім розіграна карта, що власник має право на продаж, а українців знову ж штучно доведено до зубожіння. І ми сьогодні беремо один одного за грудки – продавати чи не продавати?

А звідки має формуватися Пенсійний фонд, бюджет, як до цього віднесуться наступні покоління українців??? Ні, нас це не цікавить, ми ж дуже «грамотні» і після нас хоч «потоп». То яка різниця між російським і українським «ватником»?

Ось як це бачить Тім Ланг, головний консультант уряду Великобританії по питаннях продовольчої безпеки, проф. кафедри продовольчої політики Кембриджського Університету: «Я щиро співчуваю Україні. Після століть насильницької колонізації зараз вона збирається добровільно роздягтися перед Заходом. Можна говорити, що для України добре залучати інвестиції багатих країн, що продуктивність сільськогосподарського сектора виросте, але, на мій погляд, – це нічний кошмар, просто розфарбований яскравими кольорами».