Субота , 20.04.2024

У МВС пояснили, чому не відкрили провадження через розстріл нардепів у серіалі “Слуга народу”

Нацполіція відкрила кримінальне провадження через відео в якому Володимира Зеленського збиває вантажівка, тому що йдеться про кандидата в президенти.

 

Про це написав у Facebook директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

“Юридична різниця у розумінні ч.1 ст.346 “Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча” між вантажівкою, що давить Зеленського і Голобородьком, що розстрілює уявний парламент у тому, що на час публікації першого відео персонаж є політичним діячем – кандидатом у президенти, у другому відео на момент оприлюднення – жодний з його персонажів не був політичним чи громадським діячем”, – пояснив Шевченко.

За його словами, у разі отримання заяві від будь-кого з реальних парламентарів, про загрозу його життю через відео розстрілу у серіалі “Слуга народу”, то могла бути аналогічна реєстрація у ЄРДР.

“Політично і морально жодної різниці між вантажівкою, що давить Зеленського і розстрілом його персонажем Голобородьком уявної ВР, ніякої немає: обидва відео є ганебними, неприпустимими, сіють агресію і ненависть у суспільстві,” – додав Шевченко.

МВС України засуджує всі подібні прояви агресії ї ненависті і докандидатів у президенти, до парламентарів, і до звичайних громадян.

null

Джерело: “Еспресо”.