П’ятниця , 29.03.2024

Зберігати гідність і єдність заради майбутнього України закликали учасники Молитовного сніданку

«Церква відокремлена від держави, але це не означає, що релігійним організаціям байдужа доля Україна», – зазначив владика Дмитро Григорак під час молитовного сніданку, який уже другий рік поспіль відбувається у Тернополі за участі представників влади, духовенства, ЗМІ, родин Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів АТО.

Цьогоріч зустріч була присвячена тематиці збереження гідності та єдності задля майбутнього України. Тому представники духовенства закликали не вестися на жодні провокації, бути мудрими та свідомими.

«Турбуючись про подальший шлях розвитку України, хочемо закликати тих, хто вирішуватиме незабаром на виборчих дільницях долю нашої держави, свідомо поставитися до свого рішення, бо воно матиме суттєвий вплив на майбутнє, – зачитав владика Дмитро Григорак звернення. «Всяка влада, – продовжив він, – є від Бога. Це незаперечна істина. Однак у милосерді своїм Господь дарував нам право вибору, яким маємо мудро скористатися.

Щоб бажання пізнання невідомого не спричинило втрати того доброго, що здобули наші сучасники та попередники. Тож, у цей період, коли ми чекаємо Великодня, молимо Господа, щоб він дарував мир і злагоду нашій Україні і мудрість нашому народу. Закликаємо всіх громадян України прийти 21 квітня на виборчі дільниці і виконати свій громадянський обов’язок».

Бути свідомими свого вибору закликають й родини Героїв Небесної Стоні та загиблих у російсько-українській війні.

«Аж тепер ми відчуваємо, що Україна як держава відбулася, – каже Володимир Голоднюк, батько Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка. – Ми маємо власну мову, власну церкву та армію. Так, дуже дорога ціна заплачена за це все. І на нас, на родичах Небесної Сотні, загиблих у російсько-українській війні лежить дуже важкий тягар відповідальності.

Тому що суспільство перш за все дивиться на нас, що скажемо ми в тій чи іншій ситуації. Інколи буває дуже важко прийняти якесь рішення. Але зараз настав той час, коли треба об’єднатися і зробити правильний вибір».

«Ми живемо в непростий час і взагалі Україна не одне століття проходять випробування. Саме тому ми повинні відстоювати те, ким ми є, – переконана Наталя Горайська, голова ГО «Єдина родина Тернопільщини» та дружина загиблого на східному фронті Юрія Горайського. – З Богом в серці, я думаю, ми зможемо зробити вибір на користь нашої державності, нашої землі, вшановуючи хлопців, які полягли на фронті та віддали життя за цю землю».

«Нам важливо говорити не про абстрактні речі, а звертати увагу на реальні справи. Й пишаємося тим, що протягом останніх років нам є про що звітувати, – зазначив також голова ТОДА Степан Барна. – Тому важливо закликати всіх жителів Тернопільської області бути небайдужими і прийти на вибори і найважливіше зробити правильний вибір, вибрати Україну, проголосувати за Україну, проголосувати за її європейське майбутнє!».