Четвер , 28.03.2024

У Тернополі автівка без водія в’їхала в службову “Тойоту” поліцейських

У Тернополі залишена автівка скотилась на службове авто поліцейських, у результаті чого обидва транспортні засоби отримали механічні пошкодження.

Як виявилось згодом, водій автомобіля-винуватця аварії був ще й п’яним.

Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайсуду від 16 квітня 2019 року. Фігурант справи, як пише у документі,  Олег С. керуючи автомобілем по вул. Будного 20 б, в м. Тернополі, та в подальшому залишивши транспортний засіб, не вжив всіх заходів та допустив його самовільний рух, внаслідок чого автомобіль скоїв наїзд на службовий автомобіль  поліцейських. Таким чином чоловік порушив вимоги п. 15.12 ПДР України, за що відповідальність передбачена ст. 124 КУпАП.

Окрім того, тернополянин, керуючи автомобілем того дня, був п’яним.  Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки він відмовився, чим порушив вимоги п.2.5 Правил дорожнього руху України.

У суді чоловік вину свою у вчиненні  згадуваних адмінправопорушень визнав та розповів, що того дня він випив пляшку пива за п’ять годин до їзди. А потім ще приймав краплі “Барбовалу”, бо погано себе почував.

Як результат судового розгляду – суд визнав тернополянина винуватим у вчиненні адмінправопорушень за ст. 124, ч.1 ст. 130 КУпАП та присудив 10200 грн штрафу із позбавленням права керування строком на рік.

Ольга КРАВЕЦЬ