Субота , 20.04.2024

У Тернополі хлопець викрав айфон у продавця: взяв подивитися та втік

850 грн штрафу дав суд хлопцеві, що  відкрито викрав у тернополянки Ірhопе.

Молоді  люди зустрілись з приводу продажу дівчиною телефона, далі молодик взявся його роздивлятися і просто втік разом з неоплаченою покупкою.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайсуду від 9 квітня. Фігурантом, як випливає із матеріалів справи, є неодружений, непрацюючий, раніше не судимий уродженець Теребовлі Назар У.

Обвинувачений 7 березня 2019 року знайшов оголошення на «olx.com.ua» про продаж мобільного телефону торгової марки «Аррlе», моделі «Ірhопе 6 А 1586». Того ж дня зателефонував до продавця та запропонував зустрітись у Тернополі, неподалік ресторану “Галич”, задля огляду товару. Покупець та продавець зустрілись близько 18.40. І як тільки телефон опинився в руках покупця, той з ним  просто втік, завдавши продавцю матеріальних збитків на 2003 грн.

Таким чином обвинувачений  вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 186 КК України – відкрите викрадення чужого майна (грабіж).

Надалі, 9 квітня, обвинувачений та потерпіла уклали угоду про примирення. Тоді ж суд її і затвердив. Зокрема, він визнав обвинуваченого Назара У. винуватим у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 186 КК і призначив узгоджене сторонами покарання у вигляді 850 грн штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з часу проголошення Також суд розпорядився, що після набрання вироку законної сили дівчині  повернуть її телефон.

Ольга КРАВЕЦЬ