Четвер , 25.04.2024

«Закон про обіг землі і зняття мораторію на продаж – різні речі», – Михайло Апостол

Радник глави МВС, знаний експерт з аграрних питань Михайло Апостол пояснив, чим загрожує зняття мораторію на продаж землі без ухвалення закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

У такий спосіб пан Михайло прокоментував заяву лідера партії «Слуга народу», представника команди президента Володимира Зеленського про ринок землі.

«Вільному ринку землі – бути. Ринок землі потрібно відкривати, – сказав Дмитро Разумков. – Слід розробити законодавчу базу, аби не було утискування прав власників землі, та не стримувати інвесторів в Україну».

Як зазначив Михайло Апостол, представники Світового банку сподіваються, що новий президент і новий уряд України візьмуть на себе зобов’язання зняти мораторій на продаж земель сільгосппризначення.

Дмитрий Разумков:»Вільному ринку землі – бути.Ринок землі потрібно відкривати. Слід розробити законодавчу базу, аби не…

Опубліковано Михайлом Апостолом Понеділок, 27 травня 2019 р.

 

«А це категорично не можна робити. Адже закон про обіг землі, де буде вказано: хто має право купляти, де проживати, скільки в одні руки, по якій мінімальній ціні, який орган має контролювати… і просто зняти мораторій – це зовсім інші речі. А ці так звані іноземні експерти і інвестори дуже не хочуть такого закону з обмеженнями, який діє сьогодні, до речі, у всіх розвинених країнах», – пояснив експерт.