Четвер , 28.03.2024

Де виробляють кальяни, і яких класів вони бувають

В інтернет-магазинах і реальних спеціалізованих крамницях можна купити кальяни різних класів.

Найнижчі ціни на економ, у них простий дизайн, немає прикрас, невеликі габарити. Стандартні моделі виглядають набагато привабливіше, служать довше, можуть стилізовані під старовину або доповнюватися декоративними елементами. Це самі універсальні рішення, які однаково зручно використовувати в ресторанах і вдома.

Елітні ж кальяни апріорі великі, нерідко виготовляються вручну з богемського скла, кришталю, міцних металів.

Коштують дорого і рясно прикрашені. Великий асортимент кальянів різних кольорів, класів, місткості представлений на сайті Molla. Досить перейти на molla.com.ua/kaliany, щоб розглянути всі моделі онлайн, дізнатися про ціни та особливості.

Традиційні кальяни, або Особливості деяких країн-виробників

В Єгипті особливе значення надається дизайну. Обов’язково враховується символіка, зберігаються традиційні елементи декору, опрацьовуються всі деталі. У комплекті присутній колба-дзвін з різнокольоровими малюнками. Використовуються дорогі деталі, отвори робляться великими. Класичні моделі важкі і литі з нержавіючої сталі, олова, бронзи або міді, доповнюються аксесуарами.

До традиційних видів можна віднести і вироби з:

  • Індії. Це ексклюзив, вироблений вручну. Серед найбільш популярних матеріалів срібло, мідь і латунь. У ролі відмітних особливостей виступають дерев’яна трубка, що надає диму особливий аромат, вішалки для курильних трубок і кришка для вугілля.
  • Туреччини. Їх легко розпізнати за пристойними габаритами, унікальному дизайну і деяких елементів. У шланга зазвичай шкіряна обмотка і дерев’яний змінний мундштук, а ще завдяки спеціальній колбі повільніше прогорає вугілля.
  • Сирії. Дійсним цінителям краще купувати дорогі і якісні латунні. Мідні дешевше і відносяться максимум до середнього класу. Головна особливість сирійського кальяну – наявність біля основи шахти сферичної частини.

В Україні та інших слов’янських країнах часто можна зустріти кальяни китайського виробництва. Вони великими партіями виготовляються на спеціалізованих підприємствах, тому ціни невеликі.

Недосвідченим користувачам бажано відразу визначити, для чого саме вони купують кальян і аксесуари до нього. Так буде простіше визначитися як мінімум з розмірами: середньо-компактний, величезний, компактний або великий.

Для прикраси приміщень і в якості подарунків варто замовляти особливі моделі декоративні або сувенірні. Перші не можна використовувати як повноцінне курильний пристрій, у них обмежений функціонал.

Такий кальян можна купити в Києві особисто і просто поставити на стіл або полицю для додання інтер’єру східного колориту. Другі ж є зменшеною копією декоративних. Більш ніж 30 см у висоту не зустрічаються.