Четвер , 28.03.2024

Наслідки негоди на Тернопільщині: Степан Барна побував в одному із підтоплених сіл (ВІДЕО)

Тернопільщина бореться із наслідками негоди. Впродовж останніх трьох днів в області підтопило 40 населених пунктів.

Найбільше постраждали та зазнали збитків у Бережанському, Козівському, Підгаєцькому та Збаразькому районах. Питання ліквідації наслідків негоди та запобігання їх повторення – на особистому контролі в голови ТОДА Степана Барни.

У середу, 1 травня, він побував в одному із сіл на Збаражчині – у Максимівці, де через сильні дощі підтопило домогосподарства. Степан Барна поспілкувався з місцевими жителями й наголосив на тому, що всі служби цивільного захисту населення працюють в оперативному режимі задля того, щоб мінімізувати труднощі завдані негодою.

«Зараз здійснюються заходи щодо ліквідації наслідків стихії. Впродовж трьох днів було знеструмлено 30 населених пунктів, але світлопостачання поступово відновлюють. Є проблема із газопостачанням у селі Літятин Бережанського району, де було пошкоджено газову трубу, і практично 220 домогосподарств позбавлені можливості користуватися газом, – поінформував голова ТОДА Степан Барна. – Ситуація також критична у Козівському районі. Але цим питанням займаються фахівці, які входять до складу комісії з питань надзвичайних ситуацій та техногенно-екологічної безпеки. Сподіваюся, що найближчим часом відбудеться ліквідація наслідків стихії і люди повернуться до звичного способу життя».

Водночас, голова облдержадміністрації зауважив, що до таких ситуацій потрібно бути готовим завжди, а тому потрібно привести у належний стан усі гідроспоруди в області.