Четвер , 28.03.2024

Під час пожежі літака у московському аеропорту загинула 41 людина (ОНОВЛЕНО)

Унаслідок пожежі літака авіакомпанії «Аэрофлот», який здійснив аварійну посадку в аеропорту «Шереметьєво», загинули 13 людей.

Про це повідомляє російське державне агентство ТАСС з посиланням на лікарів.

«13 людей загинули при аварійній посадці «Суперджет» в московському аеропорту «Шереметьєво», — йдеться у повідомленні.

Наразі причина аварії судна офіційно невідома: попередньо, пожежу спричинило потрапляння блискавки у борту авіалайнера.

На борту літака, який прямував із московського аеропорту, перебувало 78 людей. Судно Sukhoi Superjet-100 належить авіакомпанії «Аэрофлот».

Літак здійснив екстрену посадку близько 19:00 за місцевим часом, пожежу загасили за близько 15 хвилин. Спочатку повідомлялось про 6 постраждалих, пізніше — про 10.

У Слідчому комітеті Росії повідомили, що за фактом інциденту порушено кримінальну справу про порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб, інформує Громадське.

За оновленою інформацією, із 78 осіб, які перебували на борту Superjet-100, який здійснив аварійну посадку у московському аеропорту “Шереметьєво”, загинула 41 людина, включно з одним членом екіпажу.

Про це повідомляє “Интерфакс” з посиланням на представника Московського міжрегіонального управління слідчого комітету на транспорті Олену Марковську.

Зазначається, що аварійно-рятувальні роботи на місці катастрофи в “Шереметьєво” завершені.

Джерело агентства повідомило, що основною причиною загибелі людей у хвостовому відсіку Superjet-100, який загорівся під час посадки в “Шереметьєво”, стала спроба деяких пасажирів дістати з багажних полиць свої речі.

“За попередніми даними, з опитування очевидців випливає, що коли літак вдарився об землю і загорівся, деякі пасажири стали в паніці діставати свої речі з полиць. Це ускладнило евакуацію людей з задніх рядів літака і вони загинули у вогні”, – сказав співрозмовник видання.