Четвер , 18.04.2024

Цієї весни у Тернополі висаджено понад 4000 дерев та кущів

24 квітня очільник Тернополя Сергій Надал спільно з родинами загиблих Героїв Небесної Сотні та АТО висадили 30 унікальних тюльпанових дерев на алеї «Герої не вмирають», що на набережній Тернопільського ставу. Про це повідомляє прес-служба міської ради Тернополя.

Як зазначає міський голова, ці дерева стануть не лише окрасою міста і матимуть екологічну функцію, а також будуть слугувати «живою» пам’яттю про наших захисників, які віддали життя за Батьківщину.

«Герої не вмирають, як і цвіт тюльпанового дерева, який не зникає впродовж усього року, аж до наступної весни», – додає Сергій Надал.

У Тернополі алею «Герої не вмирають» було закладено у попередніх роках та висаджено тут понад 40 зелених насаджень. Проте згодом більшість із молодих дерев були пошкоджені та знищені вандалами, тому міський голова закликає тернополян та гостей міста дбайливо і відповідально ставитися до зелених насаджень.

Акцією з висадження 30-ти тюльпанових дерев завершився цьогорічний двомісячник благоустрою, в рамках якого на міській території було висаджено понад 4000 зелених насаджень.

Нагадаємо, що за планами мерії Тернополя, загальна площа зелених насаджень становитиме 40% від усієї території міста. Таке завдання поставив міський голова Сергій Надал і це прописано у Концепції комплексного озеленення м. Тернополя.

За матеріалами ТМР