П’ятниця , 29.03.2024

Чоловік з Тернопільщини, що постраждав від кульової блискавки досі в лікарні (ВІДЕО)

Вже тиждень на лікарняному ліжку Олександр Карач з села Джурин. У його дім під час грози влучила блискавка.   По всьому тілу чоловіка чорні плямі від вогню. Він не чує на ліве вухо, а сильний головний біль не минає.

– Я одразу не чув й на праве вухо, потрібно було кричати, а зарз слух відновився, та на ліве зовсім не чує, постійно є шум. Усі перелякалися, я думав за дітей, а не за себе, – потерпілий Олександр Карач.

Від удару блискавки Олександр оглух. Такі наслідки ще хороші, каже лікар, бо від прямого попадання людина гине на місці, повідомляє МЕДІАТОР.

– У пацієнта розрив барабанної перетинки, тому порушена частота слуху, а так це ще вдалий випадок, бо не було прямого попадання блискивки на тіло людини, – лікар-невропатолог Чортківської центральної районної лікарні Степан Стефанчук.

Під час удару вогняної кулі в хаті разом з Олександром було п’ятеро дітей, троє своїх і двоє сусідських. Олександр доглядав малечу сам, дружина тільки-но поїхала на заробітки. На другий день після звістки про біду вдома пані Надія повернулася з-за кордону.

– Дуже тяжко, там були мої діти, я дуже просила Бога, щоб все було добре з ними і чоловіком, – дружина потерпілого Надія Карач

Два дні тому дітей виписали з лікарні, слух у них відновився, а плями з тіла помалу сходять. Страшні миті того дня малі пам’ятають досі, часто зриваються у сні, бояться залишатися наодинці, а під час грози ховаються під ковдрою.

Десятирічна Діанка та 6-річна Карінка з двома сусідськими дітьми 13-річною Танею та 9-річним Матвійком гралися на ліжку. Поруч був батько Олександр, він готував їсти і дивився за 1,5-річним сином Арсеном. Та в одну мить, в хаті з’явилося яскраве світло, стеля посипалася, вікно відлетіло на півсотні метрів, загорілася проводка, а  в кімнаті стало темно від диму.

Бабуся Марія показує звідки залетіла кульова блискавка. Каже в кухні були закриті вікна й двері, то ж єдиний доступ – система вентиляції

Сильний вибух жінка почула з сусідньої хати й одразу побігла рятувати дітей.

– Маленького тато виносив на руках, а діти, внуки кричали й сильно плакали, це просто було неможливо, – бабуся Марія.

З приміщення винесли побиті меблі й посуд. Зі стелі висить штукатурка, під стіною поламана пральна машина, кабелі згорені. Без електрики й побутових приладів обходяться вже тиждень.

– Пральну машину обірвало, вмиль ник повністю викинуло, весь посуд все поламане. Від того удару обірвало дріт з електропроводки і пробки нам вибило, це на щастя, бо інакше все б загорілося, – бабуся Марія.

Рідкісне природне явище налякало село. Звуки блискавки чули по всій вулиці. Та найбільше постраждала родина Карач. Батьку трьох дітей Олександру доведеться лікуватись щонайменше півроку, тож рідні просять небайдужих про фінансову допомогу.

Картковий рахунок ПриватБанку: 5168 7554 4329 7474

Карач Олександр Васильович