П’ятниця , 29.03.2024

«Високі ринкові ставки за оренду земельних паїв потрібно затвердити законом», – Зеновій Холоднюк

Кандидат у депутати на дострокових виборах до Верховної Ради України в одномандатному виборчому окрузі № 166 Зеновій Холоднюк вважає, що однією з умов відродження села є збільшення орендної плати за вже укладені договори оренди паїв.

У своїй передвиборчій програмі кандидат наголошує на необхідності затвердити законом максимально високі ринкові ставки за оренду земельних паїв селян; законодавчо унеможливити ухилення орендарів від сплати оренди, передбачивши сувору відповідальність.

«Нині в Україні платять крихти з барського стола, називаючи це орендною платою, за користування земельними паями, продають корпоративні права, не запитуючи власників землі, знищують своєю надпотужною технікою дороги, мости, знищують хімікатами все живе навколо сіл і найголовніше – доводять до обезлюднення сільських населених пунктів…

Маю на увазі латифундистів і великих землекористувачів. І захистом найбільш незахищеної верстви населення – власників земельних паїв, більшість з яких пенсіонери зі своїми проблемами та болячками ніхто ніколи не переймався, було все тихо. Це неправильно. Кріпосне право закінчилося у 1861 році. Не можна так знущатися з бідних і безправних селян», – вважає лідер Селянської партії України, кандидат у народні депутати Зеновій Холоднюк.

Нагадаємо, що Зеновій Холоднюк – уродженець Улашківців Чортківського району на Тернопільщині. Вже понад десять років очолює Селянську партію України.