Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині юнак, якому необхідна пересадка нирок, просить про допомогу

18-річний Ігор Собчук з Мізюринців Шумського району щодня змушений боротися за своє життя. Він з дитинства хворіє на спадковий нефрит (запалення нирок). А більше року тому у хлопця взагалі відмовили нирки.

В квітні цього року на порталі Центр студентських ініціатив О. Шевченка розповсюджували інформацію про допомогу і за словами Ігоря ця допомога була досить вагомою. За декілька днів після розміщення інформації на офіційні сторінці Олександра Шевченка та сторінці Центру студентских ініціатив було 24 тис репостів даного допису. Вдалося зібрати суму, якої вистачило на проходження діагностики, придбання медикаментозу та транспортні витрати на поїздку до Білорусі.

І ось знову звернувся Ігор, з проханням про допомогу.

— Доброго дня, Ви казали звертатися як що що. Мені зараз потрібна фінансова допомога, мені за два тижні потрібно їхати до Мінська (Білорусь), на планові аналізи. Аналізи самі безплатні поки що, але дорога виходить до 10000 тисяч гривень, і зараз трошки впав один показник, тому потрібно колоти уколи три на тиждень коштують вони 2600 грн за 5 уколів. Чи не могли би ви поширити знову мій допис про допомогу? Будь ласка, — написав хлопець.

На наше питання як зараз себе почуває юнак, він відповів, що в нього постійно понижений тиск, часті головні болі та зявляються періодичні судоми під час діалізу, пише Доба. Процедура гемодіалізу – три рази на тиждень по 4 години, а кожні три місяця юнак змушений їздити в Мінськ на типирования крові. Також назначена таблетована терапія та уколи гемоглобіну (2 уколи в тиждень). Вартість 5 уколів – 2600 грн, упаковка Реневела від фосфору в крові – 1600 грн., упаковка Антикалій – 2300 грн.

Кошти на лікування Ігоря Собчука можна перерахувати на картку у Приватбанку: 4149499115367490 (Собчук Ігор Ігорович)

Телефон: 097 749 97 67