Четвер , 25.04.2024

Дощі і підвищення рівня води передбачають на Тернопільщині

Жителям Тернопільщини загрожує дві стихії. Сильні дощі та грози пройдуть упродовж доби на Тернопільщині. У результаті опадів очікується підйом рівнів води на притоках Дністра.

При зливових дощах можливе формування значного місцевого стоку.

За інформацією Тернопільського гідрометеорологічного центру, по області йтимуть дощі та грози, подекуди град. Як наслідок – ймовірний підйом рівнів води на лівих притоках Дністра, повідомляє ДСНС в області.

Нагадаємо, в результаті вчорашніх дощів у Тернопільському районі підтопило деякі домогосподарства. Сильні потоки води частково затопили городи, а також зруйнували деякі ділянки доріг.

— Дощ був настільки сильним, що на подвір’ї вимило рови, трохи залило город. У людей ще більше затопило. Рятувальників ми не викликали, впоралися самі, хоча трохи натворила нам лиха стихія, – каже житель Тернопільського району Іван Довгань.

Через високі температурні показники у лісах зберігатиметься надзвичайна пожежна небезпека п’ятого рівня, – попереджають рятувальники. Відтак жителям краю окрім водяної, загрожує ще й вогняна стихія.