Четвер , 28.03.2024

Консультації з громадою: Мерія закликає тернополян спільно зробити місто кращим

Мерія Тернополя продовжує активно залучати громаду до важливих питань розвитку міста.

Тернопіль фактично став першим містом в Україні, де всі важливі питання приймаються лише після консультації з людьми, з громадою. Тепер на часі стратегічні питання. Покращення підприємницького клімату та перспективи розвитку Тернопільської міської територіальної громади.

Покращення підприємницького клімату

Мерія закликає підприємців прийняти участь в опитуванні з метою оцінки підприємницького клімату в громаді. Підприємці можуть висловити свою думку та пропозиції щодо розвитку бізнесу у Тернополі. На які кроки має піти місцева влада, щоб збільшити підприємницьку активність громадян, які економічні галузі для Тернополя є пріоритетними, про те, як має спрацювати бізнес та місцева влада.

Анкети розроблені робочою групою в рамках розробки Стратегії розвитку громади на 2020-2029 роки.

Пройти опитування для підприємців можна за посиланням –

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmxHahEyaOeBdMOjdew3CHcJxrg1wAYWJ_IiWStAdSB_PXlw/viewform

Визначення стратегічних напрямків розвитку Тернопільської міської територіальної громади

У свою чергу, жителі Тернопільської міської територіальної громади, які не займаються підприємницькою діяльністю, можуть взяти участь у визначенні основних проблем, які існують в громаді (селі) зараз та стан і перспективи розвитку Тернопільської громади в майбутньому. Це дійсно стратегічні питання, які будуть вирішуватися лише після консультацій з людьми.

Жителі Тернопільської міської територіальної громади мають визначити основні проблеми та шляхи їх подолання. Також виокремити перспективні напрямки розвитку Тернополя. Саме думкою більшості тернополян будуть в подальшому керуватися представники міської влади. Така форма співпраці влади і громади є справжнім народовладдям.

Пройти опитування для мешканців громади можна за цим посиланням –

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdMYvH5nr1TtyGRnW0Q5Ud0liz72hkEWhl1hbwiKeEkNRjGtw/viewform

Нагадаємо, мерія Тернополя часто використовує практику консультації з громадою. Так, нещодавно після консультацій з громадою, міська рада Тернополя прийняла рішення щодо призупинення реалізації інвестиційного проекту зі створення рекреаційно-відпочинкового комплексу на набережній Тернопільського Ставу.

Як вже повідомлялося міська рада може проводити електронні консультації з громадою у трьох видах:

Електронне опитування – це проведення опитування задля виявлення громадської думки з питань, віднесених до відання місцевого самоврядування. Опитування можуть мати як просту форму (певна кількість варіантів відповідей), так і складну форму (з можливістю редагування відповідей).

Електронні консультації з громадськістю – це оприлюднення пропозиції щодо вирішення певного питання з можливістю коментування учасниками е-консультацій та внесенням власних коментарів.

Електронне обговорення нормативно–правового акту – це оприлюднення проекту нормативно-правового акту органами місцевого самоврядування з можливістю коментування документу учасниками е-консультацій та внесенням власних коментарів.

За матеріалами ТМР