П’ятниця , 29.03.2024

Поплавський і його “Аграрна партія” можуть суттєво посилити свої позиції на виборах в ОТГ, – експерт

У політичної сили “Аграрна партія України”, яку очолює Михайло Поплавський, є всі шанси перемогти на виборах в Об’єднаних територіальних громадах.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політичний консультант Володимир Макаровський.

«Сьогодні в Україні проходить голосування в Об’єднаних територіальних громадах. Традиційно такі вибори висвітлюються не так всебічно, як парламентські, наприклад.

Але цим вони і цікаві, оскільки відображають цілком реальну картину «електоральних переваг», на відміну від проплачених парламентських рейтингів, які сьогодні публікуються мало не кожен день », – заявив політолог.

 На його думку, є кілька ключових факторів, які дозволяють Поплавському вийти в лідери на виборах в ОТГ.

«По-перше, Аграрна партія на останніх виборах в ОТГ увійшла в трійку лідерів. Вона змогла завоювати авторитет серед жителів сільської місцевості, сформувавши навколо себе, таким чином, серйозний «ядерний електорат», як його прийнято називати.

По-друге, партію істотно посилила особистість Михайла Поплавського, який її очолив. Його популярність і публічний образ, а також відсутність шлейфу «корупційних скандалів», позитивно сприймається людьми, які втомилися від одних і тих же осіб при владі », – зазначив експерт.

«Крім того, деякі партії, зовсім відмовилися від участі у виборах в ОТГ в силу своєї цілковитої зайнятості парламентською кампанією. Так що подібна розстановка сил дає «Аграріям» можливість міцно закріпити свої позиції на місцях і надає всі шанси перемогти на цих виборах », – підсумував Володимир Макаровський.