Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині за агітацію притягуватимуть навіть священників

Неважливо, яке становище мешканці Тернопільщини посідають у суспільстві, за незаконну агітацію відповідатимуть однаково.

Як наголосив під час пресконференції начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол, встановлена законом юридична відповідальність за порушення виборчого законодавства є важливою гарантією здійснення вільного волевиявлення.

—  Закон та правила – одні для всіх. Священники живуть на землі, а не на небі. І відповідати їм за порушення – перед суспільством. Тому якщо буде зафіксовано факт порушення – агітація, буде притягнено до адміністративної відповідальності. Тож парафіяни можуть безперешкодно притягнути до відповідальності винних. Не потрібно допускати, щоби були порушення, зокрема, у формі загальних виступів. До того ж зафіксувати порушення зараз можна запросто за допомогою відео-, аудіо звітів. А річ, якою фіксувати, думаю, кожен має в кишені. Бо ж правила існують одні для всіх, — звернувся головний поліцейський Тернопільщини.

Олександр Богомол зазначив, що засобами боротьби з правопорушеннями є кримінальна й адміністративна відповідальність.

—  Звичайно, ми відслідковуємо, щоби політичної реклами не було також в інтернет просторі. В нас працює і кіберполіція, і центр зв’язків із громадськістю. Бо ж агітаційна реклама в мережі – це також порушення, за яке передбачена відповідальність. Мені ж кожного дня повідомляють, хто пише-хуліганить. Ми також контролюватимемо органи місцевого самоврядування, комунальні служби, щоби не було й зовнішньої реклами. Розуміємо, що не можна повністю простежити, чи вся реклама зникла з соцмережі. Та оперативно реагуватимемо на кожне звернення. Бо ж, на жаль, протягом останнього тижня Тернопільщину заполонила «чорнуха». До нас звертаються кандидати, які просять притягнути до відповідальності осіб, що поширюють неправдиву, дискредитуючу інформацію, — підсумував очільник поліції.

Джерело: “Тернополяни”.