Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині небайдужих просять допомогти врятувати молодого лелеку (ФОТО)

У селі Вовківці Борщівського району лелека потрапив в біду. Птах хотів вилетіти з гнізда, але повис на електричному стовпі.

Жителька села Надія просить допомогти: “Це молодий лелека. Він вилітав з гнізда і повис на електричному стовпі. Закім ми домоглися, щоб електрик його зняв, птах був зовсім обезсилений. У нього переламана ніжка в двох місцях, вище і нижче коліна. Нога лелеки була обмотана капроновим шнурком”.

Зараз лелека перебуває вдома в пані Надії. Вона розповіла, що птаха дивились місцеві ветеринари, наклали шини на ногу, але один перелом вже давній, другий свіжий, – пише “Медіатор”. З поламаного ногою він не може літати.

Жінка каже, люди винні у тому, що трапилося: “Ми викидаємо весь непотріб куди-небудь. Капроновий шнурок вріс в ногу птахові настільки, що кісточка вище коліна зламалася. Ми ледве витягли той шнурок. Зараз його підгодовуємо: даєму рибку, але ще вчора птах сварився, а нині зовсім сумний”.

Зараз лелеці потрібна перетримка: господарство, садиба, де міг би розташуватися птах. Було б добре, якби його оглянули фахівці. Лелеку, каже пані Надія, можна відвести в Галич в реабілітаційний центр, та жінка не має змоги. Тому просить зголоситися усіх, хто може допогти лелеці.

Контакти пані Надії: +380974214012