Четвер , 28.03.2024

Поплавський: Необхідно провести інвентаризацію землі та продовжити мораторій на її продаж

Необхідно продовжити мораторій на продаж сільськогосподарської землі та провести інвентаризацію.

Про це народний депутат та лідер «Аграрної партії» Михайло Поплавський заявив у прямому ефірі телеканалу NewsOne.

«Коли «Аграрна партія» пройде в парламент, то перше, що ми зробимо, – це зупинимо цей бездарний розпродаж українських чорноземів. Сьогодні 10,5 мільйонів гектар – це державна власність. Десь 30,5 мільйонів га – це пайовики. А три-п’ять мільйонів гектар землі – на чорному ринку, вони не враховані, в кадастрі їх немає. А якщо в кадастрі немає, то йде приховане скуповування землі за копійки», – вважає парламентар.

За його словами, розпродаж землі є метою закордонних «партнерів» та українських олігархів.

«Сьогодні українських олігархів та закордонних наших «партнерів» цікавлять тільки наші чорноземи та ліс-кругляк. Їх не цікавлять люди, українське село, медицина, школи. Ми для них – сировинний придаток їхніх корпорацій», – зазначив народний депутат.

Політик вважає, що зараз конче необхідно продовжити мораторій на продаж сільськогосподарської землі.

«Як лідер «Аграрної партії», я впевнений, що необхідно продовжити мораторій на продаж сільськогосподарської землі, провести інвентаризацію всіх земель, щоб вони були у кадастрі, держава керувала, а Верховна Рада України контролювала цей процес», – підсумував Михайло Поплавський.

Нагадаємо, що 2 липня відомий український співак Олег Вінник підтримав Аграрну партію та заявив, що братиме участь у всеукраїнському агітаційному турі на її користь.