Вівторок , 23.04.2024

Вадим Боярський: «В країні має працювати Закон однаково для всіх, незалежно від соціального статусу чи кількості грошей»

Вадима Боярського, директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації на Тернопільщині знають добре, адже багато років його робота пов’язана з людьми, з вирішенням проблем соціальної сфери.

Його неодноразово обирали депутатом Шумської районної ради. Наразі він –  депутат обласної ради, активний у громадському житті краю.

Нещодавно Вадим Андрійович прийняв важливе рішення – взяти участь у виборчих перегонах, тому нині є кандидатом у депутати до Верховної ради України від ВО «Батьківщина» по 164 виборчому округу – Підволочиський, Збаразький, Лановецький, Кременецький та Шумський райони.

Своїми професійними здобутками, життєвими пріоритетами, планами на майбутнє та цілями діяльності як народного депутата він ділиться з читачами.

– Чому Ви вирішили балотуватися в народні депутати України?

Сьогодні народ України обрав нового Президента і має можливість якісно оновити склад парламенту. Я також щиро бажаю реальних і позитивних змін для моєї країни і народу. Переконаний, що досвіду, знань і бажання достатньо, щоб впроваджувати реформи через прийняття відповідних законів, будувати суспільство на християнських і загальнолюдських цінностях, де громадянин стоїть в центрі державної політики. Впевнений, що Україна має майбутнє, тільки подолавши корупцію у законодавчій, виконавчій та судовій гілках влади, а також, провівши реформи у правоохоронній системі.

Вважаю, що фундаментом для держави є щира віра в Бога, за якою стоять добрі справи, відповідальність кожного, міцна сім’я та родина.

– Вадиме Андрійовичу, Ви працюєте в такій галузі, куди щодня звертаються жителі області. Чи вдається всім допомогти?

– Допомогти можна завжди. Сьогодні дуже часто людина, яка звертається до чиновника, зустрічається з байдужістю. Мій життєвий принцип такий: «можеш – допоможи, пообіцяв – виконай!». Якщо не можеш допомогти в межах своєї компетенції, ти мусиш підказати людині шляхи вирішення питання. Якщо проблему вирішити неможливо, необхідно вислухати людину і пояснити їй, чому так. У більшості випадків тебе зрозуміють. До мене звертається дуже багато громадян, я стараюся нікому не відмовити в допомозі.

– Які життєві цінності для Вас найважливіші?

– Перш за все, це – порядність, чесність, відкритість. Так вихований батьками, що цих життєвих принципів стараюся дотримуватися. Вважаю, що добро перемагає зло, незважаючи на різні ситуації, іншого шляху немає. Миротворцем бути краще, бо від цього є духовне наповнення, облагороджується духовний світ.

– Перш, ніж прийняти рішення балотуватися до Верховної ради, Ви маєте досвід депутатства в Шумській районній раді 5 та 6 скликань і Тернопільській обласній раді. Чого вдалося досягнути?

– Я завжди займав принципову позицію та мав свою думку. Будучи сьогодні директором департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА і, разом з тим, депутатом, це дає можливість більше допомагати громадянам, особливо тим, хто перебуває у важких життєвих ситуаціях. Завжди займаю принципову позицію щодо використання коштів з бюджетів, щоб вони були спрямовані за призначенням. Вважаю, що вдалося допомогти багатьом людям.

– Вже знаєте своїх конкурентів, які балотуватимуться по тому ж виборчому окрузі, що і Ви…

– Так. І хочу сказати, що всі кандидати – люди достойні, яких я поважаю і зичу їм успіху. У разі їхньої перемоги бажаю, щоб ці люди щиро працювали на благо Тернопільщини та України.

– Під час правління «Партії Регіонів» держслужбовців примушували вступати в «правильну» правлячу партію». На Вашу адресу теж надходили такі «пропозиції»?

– Знаєте, мій батько колись працював юристом. Йому пропонували роботу в Тернополі, в Москві за умови, що він вступить в комуністичну партію та відмовиться від віри в Бога. І батько цього не зробив.

Мені за весь час роботи неодноразово пропонували вступати в «єдино правильні політичні партії», я завжди відмовлявся. Я ніколи не  погоджувався виконувати вказівки, які суперечили сумлінню. Не був і не є членом жодної з політичних партій. Разом з тим вважаю, що сьогодні є одна ідеологічна партія – це Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», яка вистояла 20 років в політикумі. Тому саме від цієї партії йду на вибори.

– Кандидати в депутати перед виборами дуже багато обіцяють…

– Ми переживали різні часи в країні, але сьогодні, коли агресор тероризує країну, коли воїни віддають своє життя за Україну, потрібно, щоб ми жили Правдою. Причому, не лише у вирішенні проблем, а в сім’ї, родині, колективі. При спілкуванні з однодумцями чи опонентами не допускати неправди, тому що без правди неможливо збудувати сильної, сучасної, розвинутої держави з важливими моральними цінностями. Правдивістю піднімаються народи!

Для мене будь-яке депутатство, зокрема, і у Верховній Раді, – не самоціль.  Вважаю, що практичний досвід отриманий від простого працівника до директора департаменту, від депутата районної ради до депутата обласної ради та розуміння проблем громадян дасть змогу професійно працювати у Верховній раді України. Оскільки багато питань, з якими зустрічаються люди можуть вирішуватися лише зміною законодавства.

Обіцяю бути гідним представником і захисником інтересів жителів Тернопільщини!