Четвер , 28.03.2024

Двох кандидатів по 163 округу підозрюють у підкупі виборців

Виборча кампанія на 163 округу в Тернополі набуває кримінального забарвлення.

Зокрема, поліція проводить перевірку на факт вчинення правопорушення з боку двох кандидатів: Степана Барни та Андрія Богданця.

Як стало відомо, правоохоронці  запідозрили екс-голову ОДА та кандидата від «Слуги народу» у підкупі виборців, повідомляє “Політерно”.

Про можливий злочин щодо Степана Барни не так давно повідомив тернопільський журналіст Сергій Сінкевич. На своїй сторінці у Facebook від розмістив допис, у якому заявив, що 24 червня 2019 року, на розширеному засіданні ректорату ТНЕУ колишній голова ТОДА Степан Барна, «намагаючись розпіарити себе як кандидата у народні депутати, вручив викладачам годинники».

«Він їх виніс зі свого колишнього кабінету, так само, як Порошенко забрав техніку з ситуаційної кімнати у АП», – написав Сергій.

На повідомлення журналіста, власне, і відреагували поліцейські.

Ще один тернопільський журналіст Назарій Наджога виявився не менш пильним.

На свої сторінці у Facebook він розмістив допис, у якому звернув увагу правоохоронців на можливий підкуп виборців з боку кандидата у народні депутати від партії «Слуга народу» Андрія Богданця.

«Вже 51 чоловік отримав яйця від “слуги народу”. Напевне така лібертаріанська ідеологія говорити про зміну системи, а жити по-старому», – зазначив Назарій.

Згодом він повідомив, що по факту оприлюднення інформації в мережі щодо можливого підкупу виборців одним із кандидатів в народні депутати курячими яйцями тернопільська поліція проводить перевірку.