Четвер , 28.03.2024

Тернопільські ентузіасти на найвищій вершині України освіжились квасом від «Опілля»

Наймогутнішу гору України змогли підкорити учасники проєкту «Мрія на всіх», які допомогли піднятися на вершину карпатської Говерли трьом особливим діткам.

А втамувати спрагу невтомним мандрівникам допомогла пивоварня «Опілля».

Збір у дорогу, а також сходження на гору і повернення додому тривало протягом 5-7 липня. В рамках проєкту тернопільські ентузіасти допомагали піднятися на Говерлу 12-річній дівчинці з ДЦП – Олександрі Колісник із Бахмута на Донеччині.

Спільно з юною Сашею вирушила на гору й інша дівчинка з інвалідністю – 12-річна Людмила Матвійчук з Тернополя, а також сонячна 8-річна Ангеліна з села Цебрів Зборівського району на Тернопільщині.

—  Окрім особливих діток, відправилося до 20 ініціативних учасників. Наша група була розділена на три підгрупи. Команда із хлопців окремо піднімала догори Сашу. Інші ентузіасти – хлопці та дівчата допомагали в дорозі Людмилі та Ангеліні. Найменша дівчинка певну частину шляху йшла самостійно, а під час завершального етапу подорожі її, без допомоги крісла, учасники-добровольці донесли на плечах. На втілення в життя проєкту «Мрія на всіх» були витрачені кошти, які ми зібрали з цьогорічного «Тернопільського півмарафону-2019». Та ми прийняли й від невеличке сприяння з боку місцевої корпорації «Опілля», від якої нам у дорогу виділили квас. Кожен із учасників під час мандрівки в будь-яку хвилину міг освіжитися напоєм, —  розповів співорганізатор сходження, тернопільський активіст Роман Задорожний.

Наголосив на важливості різноманітних спортивних та туристичних проектів і директор з маркетингу корпорації «Опілля» Володимир Гомівка.

—  Завдяки подібним ініціативам люди з особливими потребами можуть втілити свою заповітну мрію та вирушити в незабутню мандрівку. Приємно, що тільки більшає на Тернопіллі число діяльних людей, які охоче долучаються до небайдужої справи – підтримують та дбають про особливих учасників під час подорожі. Також радію, що цього року вже не одна, а три дитячі мрії таки «досягнули» своєї вершини, — наголосив Володимир Гомівка.