П’ятниця , 19.04.2024

Тернопіль-спортивний: У місті відкрили тенісні корти та два футбольних поля

Тернопіль знову підтверджує свій статус спортивного міста, де забезпечена необхідна інфраструктура для професіонального та любительського спорту.

За останні тижні у нашому місті відбулося декілька знакових подій. У Тернополі відрили нові спортивні майданчики.

Тенісні корти «Central Park» просто неба

Чотири тенісні корти «Central Park» днями відкрили у тернопільському гідропарку «Топільче». Один з цих кортів є безкоштовним для усіх, хто бажає спробувати власні сили в даному виді спорту.

З нагоди відкриття тенісних кортів у гідропарку «Топільче» були проведені Всеукраїнські змагання з тенісу під егідою Федерації тенісу України. Участь у змаганнях взяли 40 учасників з восьми областей України.

Нові корти у парку «Топільче» – це не лише спортивний, а й масштабний інфраструктурний та екологічний проект.

Тут проведено капітальний ремонт та озеленення території в межах тенісних кортів. Для любителів тенісу облаштували також стіну для самостійного тренування. Відкрита адміністративна будівля для обслуговування відвідувачів.

У межах тенісних кортів на території парку застелили 2425 кв. м газону, висадили верби, кипариси, берези та катальпи. Всього, більш як 80 дерев.

Таким чином Тернопіль отримав унікальний спортивно-відпочинковий об’єкт, де є 4 тенісних майданчиків, з яких одне поле буде повністю безкоштовним протягом усього дня.

Більше того, в адмінбудівлі для обслуговування відвідувачів обладнали чоловічий та жіночий зали для переодягання, ванні кімнати, інвентарну кімнату, зал для відпочинку, кімнати для тренера та медичної медсестри.

Міський голова Сергій Надал зазначив, що відкриття тенісних кортів у гідропарку «Топільче» – це чудовий приклад реалізації інвестиційного проекту.

«Тривалий час у Тернополі не було відкритих площадок для виховання нового покоління спортсменів, які б здобували для міста відзнаки у професійному тенісі, адже старі тенісні корти у парку перебували у занедбаному стані. Проте зараз, завдяки соціально відповідальному бізнесу, ми маємо успішний приклад реалізації інвестпроекту – будівництво нових тенісних кортів без витрачання бюджетних коштів, – наголошує очільник Тернополя. – Сподіваємося, що тепер із новими можливостями тернополяни активно займатимуться професійним спортом та здобуватимуть визнання на всеукраїнському та міжнародному рівнях».

Подякував міському голові Сергію Надалу та інвестору Олександру Цибульському також суддя національної категорії з тенісу Анатолій Стасюк (м. Львів). Він зазначив, що відкриття таких кортів – це знакова подія, оскільки в Україні зараз бракує подібної інфраструктури для занять великим тенісом.

Нове футбольне поле у парку «Топільче»

Не одними тенісними кортами поповнився гідропарк «Топільче». До Дня Конституції відбувся дитячий футбольний турнір. Молоді футболісти тішили глядачів своєю грою на новому футбольному полі зі штучним покриттям.

Міський голова пояснив, що новий стадіон з’явився завдяки ефективній співпраці місцевої та центральної влади.

«Завдяки програмі співфінансування з міського та державного об’єкту вдалося закумулювати 4,4 млн гривень та подарувати місце цей спортивний об’єкт. Мені дуже приємно, що відкриття цього футбольного поля не поодинокий випадок. Системний розвиток спортивної інфраструктури – це важливий пріоритет для міської вдали, – заявив Сергій Надал.

Реконструкція малого поля на Центральному стадіоні

У Тернополі завершився Чемпіонат міста серед дворових команд з міні-футболу. Фінальні матчі відбулися на оновленому стадіоні.

Як зазначив міський голова Тернополя, футболісти отримали можливість змагатися на найкращому міні-футбольному полі.

«Мерія Тернополя зробила все, щоб наші фіналісти змагалися на найкращому полі. Проведена якісна реконструкція малого поля на центральному стадіоні міста. Постелено нове штучне покриття, замінено огорожу. Так що спортсмени і глядачі можуть спокійно насолоджуватися святом футболу», – підкреслив Сергій Надал.

Таким чином, можна з впевненістю говорити, що Тернопіль перетворюється на місто, спорту. У місті постійно реалізовуються нові спортивні проекти, відкриваються спортивні майданчики в усіх мікрорайонах. Любительський, дитячий та професійний спорт стає синонімом Тернополя.

Віра СОТНИК