П’ятниця , 26.04.2024

Томенко пояснив, де “Громадянська позиція” підтримуватиме президента, а в чому контролюватиме його дії

“Громадянська позиція” готова підтримувати президента Зеленського у зовнішній політиці в питаннях відновлення миру та територіальної цілісності країни, і водночас команда Анатолія Гриценка готова жорстко контролювати дії глави держави, що стосуються внутрішніх питань.

Про це, перебуваючи у Тернополі, заявив відомий політичний та громадський діяч, представник “Громадянської позиції” Микола Томенко.

“Я не належу до тих 73%, які голосували за новообраного президента. Але що тут поробиш?
Люди зробили такий вибір і не варто зараз щось викручувати та вигадувати. Треба працювати у тій ситуації, що склалася”. – зазначив Томенко.

Він повідомив, що “Громадянська позиція” готова підтримувати президента Зеленського у зовнішній політиці жорстко контролювати дії глави держави, що стосуються внутрішніх питань.

“Ми готові підтримувати президента у зовнішній політиці, оскільки вважаємо, що поки у нас є зовнішній ворог і незакінчена війна, то ми повинні дотримуватися єдності у зовнішніх питаннях. А ось у внутрішній політиці ми готові жорстко контролювати дії президента. Наприклад, зараз я відверто їм кажу – не займайтеся переїздами (йдеться про переїзд Офісу президента з Банкової в Український дім – ред.), ви краще покажіть нову і якісну модель управління країною”. – розповів Микола Томенко.

Нагадаємо, у першому турі президентських виборів лідер “Громадянської позиції” Анатолій Гриценко заявив, що у випадку перемоги буде працювати на посаді глави держави лише один термін. Він вважає, що 5 років достатньо для того, щоб вирішити основні нагальні питання країни та дати поштовх для її подальшого розвитку.

Згодом цю ідею підхопив Володимир Зеленський і уже перед другим туром виборів теж заявив, що іде працювати лише на 5 років без наміру балотуватися на другий термін.

Микола Томенко висловив сподівання, що Володимир Зеленський не відступить від цієї ідеї і на посаді глави держави працюватиме тільки один термін.