Вівторок , 23.04.2024

Юлія Тимошенко – Володимиру Зеленському: В парламенті потрібна «коаліція дій» в інтересах звичайних людей

Днями Президент України Володимир Зеленський та лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко провели офіційну зустріч. Політики говорили про те, як швидше здійснити важливі для країни реформи й при цьому не втратити жодного дня.

«Щодо виборів і перетворень в економіці та соціальній сфері – ми однодумці. Наша команда робитиме все можливе, щоб наступні 5 років для України стали успішними і щоб кожна людина відчула зміни якнайшвидше. Щоб не звіти були красивими, а життя людей», – наголосила лідер «Батьківщини» в ефірі одного з телеканалів, розповідаючи про зустріч із главою держави.

Щоб реалізувати зміни, на які так очікують українці, Тимошенко запропонувала в наступній Верховній Раді створити «коаліцію дій». «Саме коаліцію дій, а не змін чи обіцянок. Тоді кожен українець відчує покращення», – уточнила лідер «Батьківщини».

Тимошенко вважає, що в майбутню коаліцію мають увійти три проєвропейські політсили: «Батьківщина», «Слуга народу» та «Голос». Союз цих партій вона назвала природним.

«Я не уявляю, як політична сила нового президента може об’єднатися з «Опозиційною платформою» Юрія Бойка або «Європейською стратегією» Петра Порошенка», – зауважила вона.

За словами лідера «Батьківщини», план дій нової коаліції – уже готовий, тому на його створення не потрібно витрачати дорогоцінний час. Це – «Новий курс України», над яким упродовж п’яти років працювали найкращі фахівці країни. На думку Тимошенко, цей документ має лягти в основу діяльності парламентської більшості, яку сформують за підсумками виборів 21 липня.

«Ми маємо покроковий план, як відродити країну, як дати людям відчуття нормального життя», – заявила Тимошенко й додала: «Нам потрібні дії. Тому перша умова для створення коаліції, щоб вона почала діяти негайно».

З іншого боку, важливо, хто стоятиме на чолі змін в Україні. Президенту Зеленському вигідно, щоб прем’єр-міністром стала досвідчена, ефективна й енергійна людина, адже главі держави доведеться розділити з нею відповідальність за країну.

Якщо парламентська коаліція об’єднається навколо «Нового курсу України» (іншої програми наразі у жодної партії немає), то ніхто не реалізує його краще, аніж один з авторів – сама Юлія Тимошенко. Та й з огляду на кризову ситуацію в країні та на брак часу, відведеного на реформи, більш компетентного й мотивованого прем’єр-міністра, ніж Юлія Володимирівна, просто не знайти.

Такої думки дотримується багато експертів.

«Тимошенко – це фаховий і досвідчений політик високого рівня, якого нині не має команда чинного Президента», – вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Зеленський по багатьох питаннях уже почав говорити словами Юлії Володимирівни», – впевнений керівник Інституту української політики Костянтин Бондаренко.

Та і в суспільстві все гучніше лунають голоси про необхідність поєднання молодості і досвіду, як єдиного шансу на позитивне майбутнє.

А тому на виборах я голосуватиму за «Батьківщину» Ю.Тимошенко.

Володимир КРАВЕЦЬ

One comment

  1. Не можна допускати тотального панування будь-якої партії, зокрема «Слуги народу». Надмірна влада однієї партії створює ризик диктатури. Крiм того, «Слуга народу» не має виразної зовнішньополітичної позиції, icнують ризики здачi суверенітету Путіну. Тобто те саме, що рiзнi опозицiйнi блоки з платформами роблять вiдверто. Спiльники Януковича, такi як Портнов, Клюєв та iншi пiдняли голову пiсля обрання Зеленського. Також не можна довiряти бабi Юлi, яка теж не проти загравати з Путiним. поРОШЕНкiвський кишеньковий ПЕС – це продовження корупції, яка набула нечуваних масштабiв за роки попереднього президента. Вакарчук з його «Голосом» – такий самий вiртуальний «кiт у мiшку», як i «Слуга народу». Висновок: на виборах треба пiдтримати справжню українську iдеологiчну партiю – Всеукраїнське об’єднання «Свобода». Ця партiя обов’язково має бути в українському парламентi.