Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині судитимуть хлопця, через якого вибухнула граната і постражали люди

На Тернопільщині скеровано до суду справу щодо необережного поводження з гранатою, в результаті якого постраждало 5 людей.

Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно жителя одного із сіл Тернопільського району, який через необережне поводження з вибуховим пристроєм привів у дію гранату, внаслідок чого отримали травми 5 постраждалих.

Розслідуванням встановлено, що 2 січня 2019 року близько 22 години у с.Колодіївка Підволочиського району пролунав вибух гранати у житловому будинку. Причиною вибуху було випадкове приведення у дію гранати особою, що не мала дозволу на зберігання вибухового пристрою та не мала навичок поводження з подібними предметами.

В результаті вибуху наступальної осколкової ручної гранати РГН трьом підліткам, які були на той час у приміщенні, спричинено тяжкі тілесні ушкодження, ще одному юнакові – тілесні ушкодження середньої тяжкості. Хлопець, який приніс у будівлю гранату також отримав травми.

Завершено слідство за 128 КК України (необережне тяжке та середньої тяжкості тілесні ушкодження). Справу щодо незаконного зберігання вибухового пристрою скеровано до суду ще раніше, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області