Субота , 20.04.2024

В які дні потрібно займатися сексом, щоб народилася дівчинка або хлопчик

Спеціальних днів, коли виходять хлопчики або дівчатка, немає.

Люди поки не знають, як спланувати стать дитини при природному зачатті, пише “24-ий канал”.

Існує 2 популярних міфи про планування статі.

  1.  Спланувати стать можна за спеціальними таблицями, що враховує вік матері, батька, місяць зачаття і т.д. Метод антинауковий і не повинен розглядатися серйозно.
  2. Щоб вийшов хлопчик – потрібнозавагітніти в день овуляції. Цей міф заснований на нібито наукової різниці між X- і Y-сперматозоїдами. Щоб зрозуміти, що з ним не так, доведеться згадати шкільну програму біології.

Яйцеклітини несуть тільки X-хромосоми, а сперматозоїди можуть бути як X, так і Y. Стать дитини залежить від того, який сперматозоїд запліднити яйцеклітину: X – дівчинка, Y – хлопчик.

У 1960 вчені вірили, що Y-сперматозоїди швидші, ніж X. А запліднює той, який першим добіжить до яйцеклітини. У момент овуляції яйцеклітина найдалі від входу в матку. Звідси пішов “метод зачаття хлопчиків”: займатися сексом в момент овуляції, щоб у Y-сперматозоїдів було більше часу на обгін Х.

Однак в кінці XX століття з’ясували: X і Y сперматозоїди не відрізняються один від одного. А значить розраховувати на їхній змагальний дух не доводиться. А яйцеклітину запліднює зовсім не найшвидший. Вона оточена оболонкою, яку руйнують кілька тисяч сперматозоїдів, щоб дати дорогу одному щасливчику.