Середа , 24.04.2024

На Донбасі бойовики готуються до “наступу” – розвідка

Поки на Донбасі перемир’я – бойовики посилюються і проводять навчання з наступальної тематики, а використовують у них важке озброєння.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України, інформує газета “Сегодня”.

Незважаючи на заяви керівництва Росії та підконтрольних йому російських окупаційних адміністрацій про готовність мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України, в з’єднаннях і частинах “1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ВС РФ” проводяться інтенсивні заходи бойової підготовки за наступальної тематики.

Зокрема, з 5 серпня розпочато навчання ротних тактичних груп російських окупаційних військ на бойових машинах піхоти, посилених танками і артилерією, під час яких відпрацьовуються питання подолання (форсування) водних перешкод на тактичному фоні з етапом бойової стрільби.Російське командування планує завершити зазначені заходи підготовки до кінця поточного місяця.

А поки бойовики в тилу готують війська, на передовій ворог також продовжує проявляти активність, незважаючи на домовленості про припинення вогню. 7 серпня на Донбасі збройні формування Російської Федерації десять разів порушили заборону на використання зброї, в результаті чого ВСУ понесли нові втрати.