П’ятниця , 29.03.2024

Протест біля заводу Penoboard у Тернополі: роз’яснення компанії щодо екологічності виробництва

2 серпня біля заводу компанії ТОВ «Еліт Пласт» у Тернополі зібралися містяни, які виступили проти його роботи.

За їх словами, виробництво шкодить навколишньому середовищу та негативно впливає на стан здоров’я тернопільчан, які живуть поблизу.

Складається враження, що містяни не були поінформовані про те, що завод, який працював у приміщенні раніше припинив свою роботу, а його місце зайняло виготовлення екологічно чистого теплоізоляційного матеріалу Penoboard.

Від імені адміністрації підприємства «Еліт Пласт» та з 10-ти річного досвіду експлуатації аналогічного виробництва у Херсоні запевняємо всіх зацікавлених громадян і державні установи: завод не завдає шкоду здоров’ю мешканців прилеглих районів та  не несе загрози навколишньому середовищу.

Аби уникнути подальших прикрих непорозумінь компанія надає роз’яснення щодо роботи заводу з виготовлення продукції Penoboard.

Для виробництва теплоізоляційного матеріалу «Еліт Пласт» придбало приміщення колишнього заводу «Ватра», а саме гальванічний цех. Аби зробити виготовлення своєї продукції екологічно чистим, компанія провела реконструкцію приміщення.

В її ході цех очистили від залишків хімічних компонентів (кислоти, луги та ін.) на конструкціях будівель, вилучили та утилізували склад хімічних речовин, які залишалися від попереднього власника.

Всі відходи технологічного процесу виробництва піддаються вторинній переробці з наступним поверненням в технологічний ланцюжок у якості сировини. Ті ж залишки, які є результатом побутової життєдіяльності персоналу, вивозяться у спеціально відведені місця в установленому законодавством порядку.

Сам екструзійний пінополістирол – хімічно нейтральний матеріал, який не виділяє речовин, що могли б впливати на погіршення екології планети та здоров’я людей. Шум стисненого повітря, який особливо добре чутно в нічний час, є особливістю технологічного обладнання. Компанія веде роботи по зниженню рівня шуму

Компанія виступає за збереження екології планети, тож наразі підприємство, відповідно до законодавства України, проводить екологічну атестацію виробництва в Тернополі. Процедура отримання дозволу на викиди і відходи знаходиться на завершальній стадії. Всі показники безпеки Penoboard підтверджені сертифікатами якості, які можна знайти на офіційних ресурсах компанії або отримати на вимогу за допомогою інформаційного запиту.

Сподіваємося на розуміння з боку тернопільчан, які проживають на території, прилеглій до заводу Penoboard та ще раз наголошуємо: виробництво не завдасть шкоди вашому здоров’ю і навколишньому середовищу.

За роки роботи ТОВ «Еліт Пласт» здобула позитивний імідж на ринку праці завдяки турботі про здоров’я та матеріальне благополуччя своїх робітників. Наразі формується команда для заводу у Тернополі, тому компанія запрошує для роботи із офіційним працевлаштуванням та повним соцпакетом, усіх охочих. Розглянемо кандидатів навіть без досвіду роботи.

Контакти для запису на співбесіду можна знайти на сайті компанії penoboard.com.